Mesi propušta OI u Rio de Žaneiru

“Bilo bi pretjerivanje izlagati Lea fudbalu u avgustu poslije svih takmičenja koje će do tada odigrati. To bi nam se loše vratilo za obaveze u drugom dijelu godine”, rekao je Herardo Martino za argentinski list “Klarin”
0 komentar(a)
Mesi, Foto: Beta/AP
Mesi, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 11.01.2016. 15:41h

Lionel Mesi će propustiti Olimpijske igre u Rio de Žaneiru ovog ljeta, rekao je danas selektor “gaučosa” Herardo Martino.

As Barselone želi da se kocentriše na Kopa Ameriku u junu, a zatim da ode na odmor uoči početka sljedeće sezone, radine nego da učestvuje na avgustovskim Igrama.

Mesi je 2008. sa Argentinom osvojio zlatnu olimpijsku medalju u Pekingu.

“Bilo bi pretjerivanje izlagati Lea fudbalu u avgustu poslije svih takmičenja koje će do tada odigrati. To bi nam se loše vratilo za obaveze u drugom dijelu godine”, rekao je Martino za argentinski list “Klarin”.

Martino je dodao da “zdrav razum” nalaže da Mesi i nekolicina važnih argentinskih reprezentativaca nastupe samo na Kopa Americi.

“S obzirom na količinu fudbala u njihovim nogama, mislim da je logično da ih poštedimo igranja na oba takmičenja. Važnije je da budu u dobroj formi za utakmice kvalifikacija za Mundijala i da budu na pripremama svojih klubova poslije Kopa Amerike”, rekao je Martino.

Mesi je najozbiljniji kandidat za osvajanje Zlatne lopte, koja se večeras od 18.30 dodjeljuje najboljem fudbaleru svijeta za 2015.

Bonus video: