Snijeg do koljena na početku priprema, Rakojević: Vjerujemo samo u naporan rad

Sutjeska danas poela pripreme za nastavak Prve lige u koji ulazi sa četiri boda prednosti nad najbližim pratiocima
646 pregleda 0 komentar(a)
Fudbaleri Sutjeske na prvom treningu, Foto: FK Sutjeska
Fudbaleri Sutjeske na prvom treningu, Foto: FK Sutjeska

Prozivkom danas u podne na stadionu Kraj Bistrice aktuelni prvak i lider jesenjeg dijela Telekom 1. CFL, Sutjeska, počeo je pripreme za nastavak sezone. Prvoligaš iz Nikšića braniće na proljeće četiri boda prednosti u odnosu na prve pratioce Zetu i OFK Titograd, u pohodu na četvrtu titulu prvaka Crne Gore.

Trener Sutjeske Nikola-Peco Rakojević, međutim, smatra da taj bodovni kapital ne znači ništa pred nastavak sezone.

- Naša liga je nepredvidiva i ta zaliha se može jako brzo istopiti. Više od nje, radovao bi me podatak da ekipa ostane na okupu, pošto je u njeno formiranje uložen ogroman rad. Iako je moja generalna konstatacija da smo imali uspješnu polusezonu, trener nikada nije zadovoljan i smatra da može više i bolje, ali moram priznati da sam radom, borbenošću, angažovanjem i zalaganjem igrača tokom prvog dijela sezone apsolutno zadovoljan. U njihov individualni kvalitet nikada nijesam sumnjao, ali je trebalo od ljeta uklopiti u sistem i napraviti tim sa šest novih igrača. Podatak da smo dobili osam od posljednjih deset utakmica u kojima nismo poraženi, govori u prilog činjenici da je Sutjeska napravila kvalitetan tim i da su igrači zaista naporno radili - kazao je Rakojević.

Iako su u isto vrijeme prošle godine imali šest bodova više na kontu prvoligaške tabele, igrači Sutjeske su tokom ove sezone napravili korak dalje u Kupu, i plasmanom u polufinale u borbi su za oba domaća trofeja.

- Naporan rad je jedino u šta vjerujemo. Odigraćemo tokom priprema dovoljan broj pripremnih utakmica da spremni uđemo u start šampionata. On će biti najvažniji jer ako dobro startujemo igrači će biti sigurniji i smireniji na terenu, ali ne smijemo zaboraviti ni na oprez i veliko angažovanje na terenu - objasnio je Rakojević.

Trener Sutjeske će u pripremi imati prednost da radi sa istim igračima, i za sada je, u osnosu na prvi dio prvenstva, jedino izvjestan povratak Branislava Jankovića iz Rumunije.

- Ja sam zadovoljan postojećim igračkim kadrom i nisam imao zahtjeva za pojačanjima prema upravi. Prelazni rok nam još nije počeo, a za sada nijedan igrač nije izrazio želju da ide.

- Ukoliko, ipak, bude odlazaka, onda ćemo razmišljati o popuni ekipe - zaključio je trofejni trener.

Sutjeska nakon jesenje polusezone ima četiri boda više od Zete i OFK Titograda, a sedam više od Budućnosti. Prvenstvo se nastavlja 19. februara, a Nikšićani na startu gostuju Lovćen, potom dočekuju Petrovac...

Pripreme u Igalu i Međugorju

Sutjeska će dio zimskih priprema provesti u svojoj tradicionalnoj zimskoj bazi, Igalu, a izaći će i van granica Crne Gore. Doduše, neće ići daleko, destinacija će bito Međugorje u Bosni i Hercegovini.

- Počećemo danas, a 13. januara selimo se u Igalo. Nakon desetodnevnih priprema vratićemo se u Nikšić, a od 25. januara ćemo biti u Međugorju i učestvovaćemo na turniru u Gabeli, gdje će osim domaće ekipe i nas učestvovati Zrinjski i Dinamo Zagreb. Dogovorili smo 12. februara i pripremnu utakmicu protiv Mladosti Lješkopolje, a prije nje ćemo u Igalu učestvovati i na tradicionalnom turniru Mimoze - istakao je Rakojević.

Bonus video: