Rakojević: Nije gotovo, Rudar se neće predati

Mladost je prvi dio sezone završila u velikom stilu - sa devet pobjeda u nizu, na 13 posljednjih mečeva od mogućih 39 osvojila 37 bodova, a posljednji od dva poraza doživjela još u avgustu prošle godine
5 komentar(a)
Mladost, Foto: Luka Zeković
Mladost, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 11.01.2016. 11:03h

Sa zalihom od devet bodova i, po svemu sudeći, dobro odrađenim januarskim prelaznim rokom, Mladost je počela pripreme za drugi dio sezone.

Sve sluti na kraj iz snova...

„Imamo dobru prednost i najveće šanse da osvojimo titulu, ali to ništa neće značiti, ako budemo mislili da je sve gotovo“, oprezan je trener Nikola Rakojević.

Mladost je prvi dio sezone završila u velikom stilu - sa devet pobjeda u nizu, na 13 posljednjih mečeva od mogućih 39 osvojila 37 bodova, a posljednji od dva poraza doživjela još u avgustu prošle godine.

„Moramo da budemo realni i da konstatujemo da smo devet bodova prednosti stekli i zahvaljujući nekim kiksevima Rudara. Naravno, mi smo najzaslužniji što se nalazimo na poziciji na kojoj smo i od nas zavisi kako ćemo završiti sezonu. Moramo, međutim, da budemo oprezni, kao da krećemo od nule, jer se Rudar ne predaje. Vidi se to i po njihovom angažovanju u prelaznom roku“, ističe Rakojević.

Mladost je ostala bez dva standardna prvotimca - Kojaševića (Vardar) i Lagatora (Čukarički), ali je reakcija kluba na njihov odlazak bila prava. Ekipi će se u utorak priključiti Kokot (Željezničar Sarajevo) i Tomanović (Inđija), a krajem mjeseca dolazi Glavan iz Grblja. Već je stigao talentovani Dragoljub Radišević iz Petrovca,

Najveće pojačanje trebalo bi da bude Ivan Vuković, koji je gotovo cijeli prvi dio sezone trenirao sa igračima Mladosti. On se načelno dogovorio sa čelnicima kluba za narednu polusezonu, ali samo ako ne bude imao poziv iz inostranstva - do kraja mjeseca znaće se da li će karijeru nastaviti u uzbekistanskoj Lokomotivi Taškent.

„Ako dođu svi igrači koji su najavljeni, onda smo popunjeni na svim pozicijama“, istakao je Rakojević.

Mladost će do 2. februara trenirati u Podgorici, odigrati tri kontrolna meča, a posljednju fazu priprema obaviće u Antaliji, gdje ih čeka pet ili šest utakmica.

„Dobro je što idemo u Tursku i što ćemo igrati sa ekipama iz drugih zemalja. Jedini problem može da predstavlja to što se vraćamo sedam dana pred početak šampionata. To je, međutim, problem psihološke prirode, jer iz jednog ambijenta ulazimo u potpuno drugačiji. Vjerujem da ćemo se prilagoditi toj promjeni i nastaviti tamo gdje smo stali na kraju prvog dijela sezone“, zaključio je Rakojević.

Bonus video: