Budućnost počela: Čekajući upravu...

Sva pitanja vezana za podgorički klub - ambicije, pojačanja, odlazak na pripreme - vežu se za konačno imenovanje upravnog odbora, koji je rasformiran prije osam mjeseci i još uvijek nije formiran novi
3 komentar(a)
Budućnost, Foto: Luka Zeković
Budućnost, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 11.01.2016. 10:38h

Budućnost je počela pripreme za novu sezonu, u sličnom sastavu u kojem je završila prvi dio. Nedostaju dvojica ponajboljih - Darko Nikač i Janko Simović, koji su otišli u Mađarsku, odnosno na Tajland...

Sva pitanja vezana za podgorički klub - ambicije, pojačanja, odlazak na pripreme - vežu se za konačno imenovanje upravnog odbora, koji je rasformiran prije osam mjeseci i još uvijek nije formiran novi. Za sada postoje samo nagovještaji da bi Budućnost mogla da dobije upravu.

Do tada, ekipa će trenirati na plastičnom terenu na Starom aerodromu, čekajući bolje dane i ljude koji bi mogli da povuku konkretnije poteze.

"Bez obzira na sve, ambicije Budućnosti su uvijek iste, a to je borba za najviši plasman. To smo pokazali i u prvoj polusezoni, naročito u njenom drugom dijelu. Pokušaćemo u nastavku sezone da osvojimo Kup i da budemo što konkurentniji u prvenstvu", kazao je trener Budućnosti Miodrag Vukotić.

"Plavi" su završili prvi dio na trećem mjestu, sa 12 bodova manje od vodeće Mladosti. Put do trofeja mnogo je bliži u Kupu, gdje su se plasirali u polufinale.

Za visoke ciljeve, međutim, potrebna su pojačanja. Naročito u napadu...

"Nadam se da će klub što prije reagovati, jer moramo da dovedemo dva napadača. Ostali smo bez Nikača, najboljeg strijelca, a maltene od početka sezone nema povrijeđenog Raičevića. On neće biti spreman za drugi dio i trenutno smo totalno desetkovani u napadu".

Zamjenu za Simovića u odbrani, Budućnosti bi mogla da dobije u Jevremu Kosmiću, 22-godišnjem defanzivcu, koji je prošao mlađe kategorije Palerma, a igrao je za italijansku Pizu i mađarski Honved. On će pojačati posljednju liniju.

"Radi o školovanom fudbaleru, koji je prošao italijansku školu. Mislim da će biti pojačanje", kazao je Vukotić.

Bilo je to sve što je trener Budućnosti mogao da kaže. Ostalo je jedino sigurno da će ekipa trenirati u Podgorici do 3. februara. Tada bi, kako svaki ozbiljan klub, trebalo da otputuje negdje na pripreme, ali znak pitanja visi sve dok se ne formira uprava...

Bonus video: