Hrabri Milan uzeo bod u Rimu, Lacio šokirao Fiorentinu

63 pregleda 1 komentar(a)
Juraj Kučka, Foto: Reuters
Juraj Kučka, Foto: Reuters
Ažurirano: 09.01.2016. 21:50h

Rudi Garsija i Siniša Mihajlović definitivno nisu sigurni na klupi Rome i Milana, a nakon večerašnjeg remija u Rimu utisak je da se više trese klupa Francuzu.

Na "Olimpiku" je bilo 1:1, pošto su oba tima pokazala dva lica - domaćinu je apsolutno pripalo prvo, a "rosonerima" drugo poluvrijeme.

Njemac Ridiger je donio prednost Romi već u 4. minutu, u prvih 45 minuta je mogla i da uveća prednost (najbolje šanse su imali Sadik i Falke), ali...

Milan je kasnije zaigrao, u drugom dijelu dominirao, ali je postigao samo gol - dao ga je Kučka u 50, a 10 minuta kasnije Mihajlović je isključen zato što je teatralno udario bocu sa vodom pored terena nakon velike šanse svoje ekipe...

"Kučka sačuvao Mihu", naslov je na portalu "Gazeta delo sporta".

Da li je srpski trener zaista sačuvao posao znaće se narednih dana, ali sinoćnja igra Milana možda i obećava...

Lacio se muči protiv malih timova, ali kada igra sa ekipama koje se bore za Skudeto je druga priča. Rimljani su pred novogodišnje praznike savladali Inter u Milanu, potom remizirali kod kuće sa Karpijem, a sada su slavili u Firenci - bili su bolji od Fiorentine sa 3:1.

Balde Keita je u posljednjim sekundama prvog poluvremena donio prednost "lacijalima", a ča tri gola su pala u sudijskoj nadoknadi meča - prvo je Sergej Milinković-Savić u 92. minutu povisio na 2:0, Fakundo Ronkalja je u 94. smanjio na 2:1, a konačan rezultat je postavio Felipe Anderson u 95...

A Karpi je stigao do pobjede u 19. kolu Serije A, pošto je na svom terenu savladao Udineze sa 2:1.

Golove za domaću ekipu postigli su Lorenco Pašuti u 26. i Lorenco Lolo u 70, dok je strijelac jedinog pogotka za Udineze bio Duvan Zapata u 72. minutu.

Pašuti je, tako, ušao u istoriju italijanskog fudbala, kao jedini igrač koji je sa istim klubom postigao golove od prve do pete lige - od Serije A do D lige.

Pašuti je, tako, sebe demantovao, nakon što je prošle godine u intervjuu za Gazetu delo sport izjavio:

"Ne vjerujem da mogu do rekorda, jer ne postižem često golove", rekao je tada 26-godišnji vezista Karpija.

Činjenica je da vezista Karpija nije previše efikasan, jer mu je gol protiv Udinezea bio tek 14. u karijeri na 167 mečeva, ali ih je postizao kada je bilo važno - za rekord.

"Srećan sam zbog pobjede i rekorda. Bilo je onih koji su govorili da ne mogu da igram u C2 ligi, a za sam je osvojio, kao i C1 i Seriju B. Neki su govorili da ne mogu da igram ni Seriju A, ali ja dajem sve od sebe, a ovaj gol je nagrada za to", rekao je Pašuti nakon meča sa Udinezeom.

Karpi je stigao do treće pobjede od početka sezone, a i dalje je u zoni ispadanja, odnono na 19. mjestu na tabeli sa 14 bodova.

Na drugoj strani, Udineze je na 11. mjestu sa 24 boda.

Rezultati

Roma - Milan 1:1

Ridiger 4 - Kučka 50.

Fiorentina - Lacio 1:3

Ronkalja 90+4 - Keita 45+1, Milinković-Savić 90+2, Anderson 90+6.

Karpi - Udineze 2:1

Pašuti 26, Lolo 70 - Zapata 72.

Nedjelja

Inter - Sasuolo

Atalanta - Đenova

Bolonja - Kjevo

Frozinone - Napoli

Torino - Empoli

Verona - Palerno

Sampdorija - Juventus

Bonus video: