Igraće dopadljivo, čak i ako odu Vujačić i Krstović

Trener Zete Dragoljub Đuretić još ne zna na koje raspolaže fudbalere, ali ni to da li će ekipa otputovati negdje na pripreme.
608 pregleda 0 komentar(a)
Zetini mladići žele da zablistaju i na proljeće
Zetini mladići žele da zablistaju i na proljeće

Kako i svaki put u posljednjih nekoliko sezona, neizvjesnost je obilježila početak i ovih priprema fudbalera Zete.

Trener Dragoljub Đuretić još ne zna na koje raspolaže fudbalere, ali ni to da li će ekipa otputovati negdje na pripreme.

Te dvije stvari su i usko povezane...

- Ako uprava kluba obezbijedi uslove, otići ćemo negdje 10 dana, ali za sada je to nemoguće, ako se ne prodaju neki igrači - kazao je Đuretić.

Dvojica najboljih su, međutim, na korak od odlaska - prodaja kapitena Igora Vujačića i napadača Nikole Krstovića možda bi omogućila klubu normalno funkcionisanje, ali bi, istovremeno, značajno reducirala ambicije u nastavku sezone.

Zeta je druga na tabeli, sa četiri boda manje od vodeće Sutjeske.

- Imam informaciju da su veoma blizu odlaska. Njih dvojicu niko ne može da nadomjesti, bili bismo slabiji 20 do 30 odsto - kaže trener Zete.

Đuretić je, međutim, ubijeđen da će na Trešnjici i na proljeće igrati dopadljiv fudbal, čak i ako odu Vujačić i Krstović. Zeta je već dovela dva nova fudbalera, iz Rudara su stigli Nemanja Sekulić i Armin Bošnjak.

- Oba igrača su planski dovedena. Bošnjak je tip fudbalera koji je trebao ovoj ekipi na lijevom boku. Sekulić je naš bivši igrač i preseliće se na pozicuiju beka ukoliko ode Vujačić, jer su Ceklić i Đorđije Vukčević alternative na štoperskim pozicijama.

Neuobičajeno, prvi trening u 2019. Zećani su odradili - po snijegu.

- Nema biranja vremena i uslova. Biće teški uslovi i za odigravanje mečeva, jer se prvenstvo nastavlja u februaru - napomenuo je Đuretić.

Cilj je - plasman u Evropu.

- Bio bi uspjeh kada bismo uspjeli - zaključio je trener Zete.

Bonus video: