Pogledajte ko uz Maradonu i Mesija čini najbolji tim "gaučosa" svih vremena

123 pregleda 3 komentar(a)
Maradona i Mesi, Foto: GOAL.COM
Maradona i Mesi, Foto: GOAL.COM
Ažurirano: 05.01.2016. 18:44h

Fudbalski savez Argentine izabrao je idealni tim svih vremena koji će vjerovatno podijeliti navijače u toj zemlji koja je u prošlosti dala "mali milion" velikih igrača.

Ono što se i očekivalo je da Dijego Maradona i Lionel Mesi predvode tim koji je zamišljen u formaciji 4-2-3-1.

Zajedno sa dva najbolja igrača koja je Argentina dala u napadu su još i Mario Kempes i Gabrijel Batistuta, koji je u ovom timu jedini klasični špic, a sa 56 golova i najbolji strijelac Argentine svih vremena...

Na golu je Ubaldo Filjol, šampion svijeta 1978. godine kada je izabran za najboljeg čuvara mreže na SP u Argentini.

Poziciju desnog beka pokriva Havijer Zaneti, legendarni kapiten Intera, i rekorder po broju nastupa za reprezentaciju 145(), štoperi su Roberto Perfumo (učesnik Mundijala 1974) i Danijel Pasarela, šampion svijeta 1974. i 1978. godine.

Posljednje mjesto u odbrani rezervisano je za Alberta Tarantinija, koji je bio dio ekipe koja je 1978. odbranila domaći teren i pokorila planetu...

Vezni fudbaleri u idealnom timu po FS Argentine su Migel Anhel Brindisi, koji je igrao na Mundijalu 1974. i Fernando Redondo, bivši fudbaler Real Madrida i Milana.

Redondo je sa nacionalnim timom osvojio Kup konfederacija 1992, kao i Kopa Ameriku godinu kasnije, što je do sada posljednji trofej najbolje ekipe na južnoameričkom kontinentu koji su osvojili "gaučosi".

Bonus video: