Afrički Zidan, don Obi Mikel

Na jednoj od navijačkih strana je osvanula slika sa natpisom „Džon Obi Mikel - afrički Zidan”, na drugoj se neko poigrao njegovim imenom i napisao Don Obi Mikel
51 pregleda 0 komentar(a)
Džon Obi Mikel, Foto: Reuters
Džon Obi Mikel, Foto: Reuters
Ažurirano: 04.01.2016. 09:46h

Navijači Čelsija su našli novog idola nakon odlaska Žozea Murinja. I to onog koji im je bio često na meti šaljivih komentara - Džon Obija Mikela.

Nigerijac je odigrao fenomenalno protiv Kristal Palasa, pa su fanovi „plavaca” na društvenim mrežama počeli da mu sipaju komplimente.

Na Tviteru je zavladala „Mikel manija”, a neki navijači su bili i duhoviti, pa su pitali zašto mu se ne podigne bista ispred „Stamford bridža”, govorili da će Leo Mesi za 10 godina reći da je najbolji fudbaler protiv kojeg je igrao bio Mikel...

Na jednoj od navijačkih strana je osvanula slika sa natpisom „Džon Obi Mikel - afrički Zidan”, na drugoj se neko poigrao njegovim imenom i napisao Don Obi Mikel, a najrealniji je bio izvjesni Majkl:

„Veliki je borac. Svake sezone ga prozivamo i pitamo se da li je upotrebljiv, a on je iz godine u godinu sve korisniji”.

Navijači se slažu da Gus Hidink, kao i 2009. godine, izvlači ono najbolje iz Nigerijca, a i holandski stručnjak je bio oduševljen njegovom igrom.

„Divno je gledati igrača koji se tako elegantno brani”, rekao je Hidink.

Mikel je imao 96 odsto preciznih pasova, tri uklizavanja, dva blokirana šuta i jedan presječeni pas.

Bonus video: