Nevil: Ne planiram dugoročnu trenersku karijeru

0 komentar(a)
Gari Nevil, Foto: Reuters
Gari Nevil, Foto: Reuters
Ažurirano: 03.01.2016. 17:28h

Trener fudbalera Valensije Gari Nevil rekao je danas da ne planira dugoročnu trenersku karijeru i da je opušten po pitanju koliko vremena će provesti u španskom prvoligašu.

Nevil, asistent selektora reprezentacije Engleske Roja Hodžsona, prošlog mjeseca je preuzeo Valensiju i to mu je prvi trenerski posao. On će u španskom klubu ostati do kraja sezone.

“Neću reći gdje želim da završim, ali ne radi se o trenerskom poslu i to bi svima trebalo da bude jasno. Trenerski posao nije moj cilj”, rekao je Nevil, prenijeli su britanski mediji.

Engleski mediji spekulisali su da bi Nevil mogao da zamijeni trenera Mančester junajteda Luja van Gala, zbog loših rezultata ekipe sa “Old traforda”.

Osim u reprezentaciji Engleske, Nevil se bavi i komentatorskim poslom na “Skaj sportsu” i suvlasnik je kluba Salford siti.

Nevil je rekao da mu najveći izazov predstavlja problem sa španskim jezikom i komunikacija sa igračima za vrijeme poluvremena, ali da uživa u novom poslu.

“Uživam u svom poslu, iako znam da će doći trenutak za donošenje odluke. U Valensiji ću biti određeno vrijeme, ali čak i da mi je ponuđen petogodišnji ugovor, mislim da bi i tada bilo neizvesno koliko ću vremena provesti u klubu. Zbog toga sam opušten”, naveo je Nevil.

Nevil, koji se povukao iz reprezentacije Engleske 2011. odigravši 85 utakmica, rekao je da bi trebalo pohvaliti selektora Roja Hodžsona što je “potpuno transformisao” ekipu prethodnih godina, smanjivši prosjek godina tima sa 28 na “24-25”.

“Svi su govorili da smo ostvarili loš rezultat na Svjetskom prvenstvu u Brazilu, ali šta da očekujete kada prelazite sa Ferdinanda, Terija, Kola, Lamparda, Džerarda na nove igrače”, rekao je Nevil.

Engleska nije prošla grupnu fazu takmičenja na Mundijalu u Brazilu, ali je kvalifikacije za ovogodišnje Evropsko prvenstvo u Francuskoj završila sa svih 10 pobjeda.

“Prevazišli smo priče o plasmanima u polufinale ili četvrtfinale. Imali smo suviše iskustva sa ludim izjavama. Igrao sam na četiri turnira sa selektorima koji su govorili da ćemo ih osvojiti... Trebalo bi samo da razmišljamo o tome da uradimo prave stvari”, rekao je Nevil.

Bonus video: