Čelsi napokon slavio u gostima, remi Evertona i Totenhema

Čelsi je vezao četiri utakmice bez poraza, a slavio je tek drugu pobjedu u gostima u Premijer ligi, prvu još od avgusta
0 komentar(a)
Čelsi, Foto: Reuters/ROMEO RANOCO
Čelsi, Foto: Reuters/ROMEO RANOCO
Ažurirano: 03.01.2016. 18:09h

Nova godina i makar na njenom startu neki novi Čelsi - "plavci" su u malom londonskom derbiju lako izašli na kraj sa Kristal Palasom na "Selhrst parku" - 3:0.

Navijači Čelsija su dugo čekali na pobjedu u gostima, još od 23. avgusta prošle godine i duela u Birmingemu protiv VBA. I tada su aktuelnom šampionu trebala tri gola da slavi, bilo je 3:2.

Od tog duela prošlo je sedam mečeva Čelsija van "Stamford bridža", ređali su se porazi i remiji, a danas je konačno sve leglo.

Već u 29. minutu Oskar je najavio trijumf kada je pogodio zicer nakon odlične akcije Seska Fabregasa i asistencije Dijega Koste.

A u drugom poluvremenu se upisao i Vilijan, i to evrogolom u 60. minutu, da bi sve dileme oko pobjednika otklonio Kosta sedam minuta kasnije.

"Plasman u Ligu šampiona? Zašto da ne? Želimo to, i dalje imamo šanse za to i borićemo se. Liga je veoma jaka, ali ako budemo igrali kao u ovom meču, biću zadovoljan. A onda će i bodovi dolaziti", istakao je Holanđanin.

Tim Gusa Hidinka je ovim trijumfom sa 16. pozicije skočio na 14. i pobjegao od timova koji su u zoni ispadanja.

"Trebala nam je ova pobjeda i zaslužili smo je. Svi znaju da imamo ogroman kvalitet, ali nekada ne ide ni ako ste šampion. Nekada je najteže opravdati ono što se uradili u bliskoj prošlosti", rekao je Hidink nakon prve pobjede po povratku u Čelsi.

"Nismo bili u mogućnosti da odigramo meč na svom nivou, falili su nam neki veoma važni igrači... Čelsi je, s druge strane, bio veoma organizovan i stvari su za nas postale još teže", istakao je menadžer Kristal Palasa Alan Pardju.

U drugom meču dana, Everton i Totenhem su podijelili bodove (1:1).

"Karamele" su povele golom bivšeg igrača Sparsa Arona Lenona u 22. minutu, ali je u nadoknadi vremena u prvom poluvremenu sjajnim pogotkom izjednačio mladi Dele Ali.

Totenhemu je po igri pripalo prvo poluvrijeme, domaćinu drugo...

"Zadovoljan sam. Mislim da je remi realan rezultat nakon svega što smo vidjeli od timova koji su tražili put do pobjede na isti način - kroz igru", rekao je menadžer Evertona Roberto Martines.

Maurisio Poketino je imao sličan komentar:

"Bila je fenomenalna utakmica. Srećan sam zbog načina na koji se moj tim predstavio na "Gudisonu", ali i žalim što smo porpustili priliku da osvojimo tri boda", kaže Argentinac.

Rezultati 20. kola

Kristal Palas - Čelsi 0:3

Oskar 29, Vilijan 60, Kosta 66

Everton - Totenhem 1:1

Lenon 22 - Ali 45+1.

Subota

Sanderlend - Aston Vila 3:1

Van Anholt 30, Defo 72, 90+3 - Hil 63.

Lester - Bormut 0:0

Arsenal - Njukasl 1:0

Košjelni 72.

Norič - Sautempton 1:0

Tetej 76.

VBA - Stouk 2:1

Sesenjo 60, Evans 90+3 - Volters 81.

Mančester junajted - Svonsi 2:1

Marsijal 47, Runi 77 - Sigurdson 70.

Vest Hem - Liverpul 2:0

Antonio 10, Kerol 55.

Votford - Mančester siti 1:2

Kolarov (autogol) 55 - Ture 82, Aguero 84.

Bonus video: