Lovren ismijavao Ramosa, pa "popio" kaznu Uefe

Štoper Liverpula suspendovan je na jednu utakmicu u takmičenjima pod okriljem Uefe
855 pregleda 0 komentar(a)
Dejan Lovren, Foto: Frank Augstein
Dejan Lovren, Foto: Frank Augstein

Disciplinska komisija Uefe kaznila je hrvatskog reprezentativca Dejana Lovrena sa jednom utakmicom neigranja u takmičenjima pod njenim okriljem.

Razlog suspenzije je neuobičajen - Lovren je kažnjen zbog videa objavljenog nakon meča sa Španijom u Ligi nacija novembra prošle godine, u kojem je ismijavao selekciju "crvene furije" i štopera Serhija Ramosa.

Ova kazna znači da će Lovren propustiti prvi meč kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, protiv Azerbejdžana 21. marta.

Šta se tačno dogodilo?

Lovren je započeo "medijski rat" uoči utakmice, izjavom da je Ramos precijenjen, te da je on bolji štoper od "izvikanog" Španca.

Ramos mu je na to odgovorio na konferenciji za medije reprezentacije Španije na Maksimiru, dan prije utakmice s Hrvatskom u Ligi nacija:

- Ne bih želio nikoga da kritikujem, ni odgovaram na frustrirane komentare. Neki ljudi žele da budu na naslovnicama, a ja sam takav kakav jesam. Svako ima svoje mišljenje, ali meni je drago da treneri imaju samo dobre riječi za mene i da imaju povjerenja - kazao je Ramos.

Njegov odgovor razljutio je Lovrena, koji je jedva dočekao dramatičnu pobjedu Hrvatske (3:2), kako bi likovao i ponižavao Špance.

Veći dio videa iz svlačionice, emitovanog uživo na svom Instagram profilu, Lovren je posvetio Ramosu i Špancima:

"Aaa-ha. Tri-dva. Pa ti pričaj majstore na konferenciji. Majstoreee. To su p... obične. Samo ovo vrijedi, ova tu strana", rekao je Lovren u direktnom obraćanju fanovima putem Instagrama pokazujući hrvatsku zastavu na svom dresu i prekrivajući špansku.

Uefa je, takođe, kaznila i Fudbalski savez Hrvatske (HNS) sa 13.000 eura zbog propusta u organizaciji meča protiv Španije u Zagrebu u kojem je domaća selekcija slavila sa 3:2.

Bonus video: