Obi Mikel: Nakon odlaska Murinja, raspoloženje je bolje

"Popravili smo raspoloženje u svlačionici poslije promjene menadžera. Sada je sve u redu i nadam se da ćemo krenuti sa boljim rezultatima.
2 komentar(a)
Obi Mikel, Foto: REUTERS
Obi Mikel, Foto: REUTERS
Ažurirano: 30.12.2015. 18:40h

Vezista Čelsija Džon Obi Mikel priznao je da je otkaz Žozeu Murinju i dolazak Gusa Hidinka pozitivno uticao na atmosferu u svlačionici.

Čelsi je poslije smjene portugalskog trenera zabilježio pobjedu nad Sanderlendom (3:1) i dva remija, protiv Votforda (2:2) i Mančester Junajteda (0:0).

"Popravili smo raspoloženje u svlačionici poslije promjene menadžera. Sada je sve u redu i nadam se da ćemo krenuti sa boljim rezultatima. Žoze je odličan stručnjak, ali nije uvijek takav čovjek. Fudbal je nekad okrutna igra i moraš da nastaviš dalje. Vidjećemo u budućnosti da li je njegov odlazak pravi potez", rekao je Mikel, a prenosi Gardijan.

Povratnik na klupu "plavaca" Hidink vodio je ekipu protiv Junajteda i Votforda, pa će priliku za prvi trijumf imati 3. januara protiv Kristal Palasa.

"Gus nije puno stvari promijenio. Nismo bez razloga u donjem domu tabele, ne možemo da napravimo čudo, ali želimo da popravimo plasman. Tri utakmice nismo izgubili i napravili smo mali pomak", naveo je nigerijski fudbaler.

Čelsi se nalazi se na 14. mjestu na tabeli Premijer lige sa 20 bodova.

Bonus video: