Nula Lestera i Sitija kojoj se najviše obradovao Arsenal

56 pregleda 0 komentar(a)
Serhio Aguero, Foto: Reuters
Serhio Aguero, Foto: Reuters
Ažurirano: 29.12.2015. 21:56h

Lester i Mančester siti nisu odigrali na nivou derbija Premijer lige, pa je remi na „King Paueru” rezultat kojem se najviše obradovao Arsenal.

Nakon 0:0 u Lesteru i prosječne utakmice „tobdžije” su konačno lideri, tu će i završiti 2015. godinu - sada imaju isti broj bodova kao „lisice” (39), ali i gol-razliku.

Lester polako gubi napadački ritam, ubojiti tandem Džejmi Vardi-Rijad Marez već drugi meč zaredom nije dao gol, ali ako jedan tim prosječnog kvaliteta kao što je ovaj koji vodi Klaudio Ranijeri bez većih problema sačuva mrežu protiv Sitija, onda je do kraja sve moguće. Što da ne, da se Lester bori za titulu u Premijer ligi...

"Zadovoljan sam ovim rezultatom protiv jedne od najboljih ekipa u ligi", rekao je Ranijeri.

Sudar dva najefikasnija tima u Premijer ligi, koja su dala po 37 golova, nije opravdao očekivanja navijača, ali jeste menadžera, jer ni Ranijeri ni Manuel Pelegrini nisu imali plan da pobijede, već samo kako da ne izgube.

U tome su i uspjeli, pa su „građani” ostali na tri boda manje od Lestera, koji je prvi put ove sezone odigrao utakmicu bez golova.

"Dobra je stvar što smo sačuvali mrežu, ali nije dobro što nismo pobijedili. Mogli smo, kao i u nekim prethodnim utakmicama. Nismo lideri i time nismo zadovoljni, ali blizu smo vrha i timova koji su stvarno odigrali veoma dobru sezonu do sada. Moramo da počnemo da pobjeđujemo u kontinuitetu u gostima", kazao je golman Sitija Džo Hart.

A bivši fudbaler Liverpula i Real Madrida Stiv Mekmanaman, sada sportski komentator, nije oduševljen igrama Sitija.

"Očekivao sam mnogo više od Sitija, koji ima toliko klase na terenu. Ali, oni zaista ne pokazuju mnogo. Lester? To je fantastična priča, borbenost je nevjerovatna, kvalitet je tu, ali ne mogu da kažem da mislim da će osvojiti titulu", istakao je Mekmanaman.

Rezultati

Lester - Mančester siti 0:0

Srijeda

Sanderlend - Liverpul 20.45

Odigrano u ponedjeljak: Mančester junajted - Čelsi 0:0, Arsenal - Bornmut 2:0, Vest Hem - Sautempton 2:1, Everton - Stouk 3:4, VBA - Njukasl 1:0, Votford - Totenhem 1:2, Norič - Aston Vila 2:0, Kristal Palas - Svonsi 0:0.

Tabela

Bonus video: