FSCG sada pokrenuo disciplinski postupak protiv Viktora Trenevskog

73 pregleda 11 komentar(a)
Viktor Trenevski, Foto: Filip Roganović
Viktor Trenevski, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 29.12.2015. 17:11h

Rat između Fudbalskog saveza Crne Gore i Viktora Trenevskog se nastavlja.

Tako je protiv trenera Dečića, koji je krajem oktobra kažnjen sa šest mjeseci zabrane obavljanja funkcija u crnogorskim klubovima zbog "davanja pogrešnih informacija u postupku licenciranja" sada pokrenut i disciplinski postupak!

Informaciju o pokretanju postupka je na zvaničnom sajtu objavio FSCG, koji ističe da je Trenevski na udaru nakon što je javno kritikovao rad saveza.

"Pokreće se disciplinski postupak protiv Viktora Trenevskog, zvaničnika FK Dečić, zbog omalovažavanja odluka Komisije za žalbe FSCG i zbog vrijeđanja, klevetanja i širenja neistina o tijelima i organima fudbalske organizacije u saopštenju datom sredstvima javnog informisanja", stoji u saopštenju Disciplinske komisije i dodaje se:

"Trenevski se suspenduje do donošenja odluke Disciplinske komisije shodno članu 141 stav 1 tačka 2 Disciplinskog pravilnika FSCG. Suspenzija teče od dana donošenja ove odluke, a protiv nje žalba nije dopuštena. Protiv trenera je pokrenut postupak nakon izvršenog uvida u navode štampanih medija (ND Vijesti, Dan) koji su objavljeni 25.12. 2015. godine", stoji u saoptenju.

Trenevski je u petak izdao saopštenje u kojem FSCG naziva "plemenskim savezom" i napominje da je nakon svega što mu se dogodilo jednostavno "morao da progovori kako bi odbranio sebe".

"Savez po ovom pitanju sve vise podsjeća na Plemenski Savez, a ne na instituciju u okviru Uefe. Nema mi druge nego da uzmem babino prezime Bulatović ili jos bolje ženino Delibašic. Šalu na stranu, živim i radim u "gradu kojeg volim" i neka se niko ne nađe uvrijeđenim bilo kojom riječju gore navedenom, ali da branim sebe to moram. Nadam se da ćemo sezonu bez obzira na sve zaključiti kako smo je i počeli, a jedno je sigurno, ovaj slučaj mi neće pokvariti sjajan utisak o svim subjektima u crnogorskom fudbalu od sudijske organizacije kojoj treba najveća podrška do kolega trenera, igrača, medija, a posebno starijih trenera sa kojima imam čast i zadovoljstvo uopšte sarađivati", napisao je tada između ostalog Trenevski.

Bonus video: