Remi Junajteda i Čelsija, Arsenal preuzeo prvo mjesto

0 komentar(a)
Vejn Runi, Foto: Reuters
Vejn Runi, Foto: Reuters
Ažurirano: 28.12.2015. 19:36h

Naredni sati pokazaće da li je Luj van Gal večeras posljednji put vodio Mančester junajted.

Nakon remija bez golova sa Čelsijem na "Old trafordu" malo je činjenica koje govore u prilog Holanđaninu koji će, makar po najavama iz Engleske, ili biti otjeran ili će sam otići.

David de Hea na jednoj, te Tibo Kurtoa i okvir gola na drugoj strani, bili su saveznici oba tima koji na kraju ne smiju da žale što su osvojili po bod, ali Van Galu je ovaj remi najmanje trebalo.

Van Gal je, ako ništa drugo, prekinuo niz od tri poraza u Premijer ligi, ali je i dalje u seriji bez pobjede koja je sada porasla na osam utakmica računajući sva takmičenja...

A Arsenal je lider i biće to makar do sjutra veče i duela Lestera i Mančester sitija.

"Tobdžije" su na "Emirejtsu" prilično lako izašle na kraj sa Bornmutom golovima Gabrijela Pauliste i Mesuta Ozila.

Njemac je namjestio prvi pogodak, i to mu je ukupno 16. asistencija ove sezone u Premijer ligi.

S utakmicom više Arsenal ima i bod više od Lestera, a golman londonskog kluba Petr Čeh je 170. put u karijeri sačuvao mrežu u Premijer ligi...

Spektakularan meč odigrali su Everton i Stouk, podarili navijačima na "Gudison parku" ukupno sedam golova i na kraju su slavili gosti sa 4:3.

Stouk je dva puta vodio golovima Džerdana Šaćirija, "karamele" se vraćale preko Romelua Lukakua, a onda i preokrenule kada je pogodio rezervista Đerar Deulofeu.

Ipak, Potersima je pripao finiš, pa je Španac Hoselu 10 minuta prije kraja poravnao, a Marko Arnautović u 90. i pogodio iz penala koji je i iznudio.

Stouk je tako upisao drugi vezani trijumf, nakon što je u subotu bio bolji od Mančester junajteda (2:0), ali i vratio nadu da može da izađe na evropsku scenu naredne sezone.

I Totenhem je na surov način rastužio protivničke navijače - slavio je protiv Votforda sa 2:1 pogotkom Sona u 90. minutu.

Sparsi su prethodno vodili preko Erika Lamele, a poravnao je Odion Igalo, trenutno jedan od najproduktivnijih napadača na Ostrvu.

Loš niz rezultata je prekinuo Vest Hem, koji je savladao Sautempton kod kuće nakon preokreta - tim Slavena Bilića je slavio nakon osam mečeva (2:1).

Norič je savladao Aston Vilu (2:0), a VBA je bio bolji od Njukasla pogotkom Darena Flečera, njegovim 20. u karijeri u Premijer ligi.

Rezultati

Arsenal - Bornmut 2:0 (Gabrijel 27, Ozil 63)

Čelsi - Mančester j. 0:0

Vest Hem - Sautempton 2:1 (Antonio 69, Kerol 79 - Dženkinson (autogol) 19)

Kristal Palas - Svonsi 0:0

Everton - Stouk 3:4 (Lukaku 22, 64, Deulofeu 71 - Šaćiri 16, 45, Hoselu 80, Arnautović (penal) 90)

Norič - Aston Vila 2:0 (Hauson 24, Mbokani 87)

Votford - Totenhem 1:2 (Igalo 41 - Lamela 17, Son 90)

VBA - Njukasl 1:0 (Flečer 78)

Utorak

Lester - Mančester siti 20.45

Srijeda

Sanderlend - Liverpul 20.45

Tabela

Bonus video: