Jovetić drugi put najbolji crnogorski fudbaler

Jovetić u anketi FSCG dobio 68 glasova, 16 više od prošlogodišnjeg laureata, Marka Baše. Mirko Marić najuspješniji trener, a Marko Šćepanović najbolji fudbaler Telekom 1. CFL. Najperspektivniji fudbaleri Alija Krnić, Mihailo Perović i Filip Kukuličić
82 pregleda 5 komentar(a)
Jovetić, Foto: Filip Roganović
Jovetić, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 28.12.2015. 13:17h

Napadač Intera Stevan Jovetić izabran je za najboljeg crnogorskog fudbalera, drugi put u proteklih deset godina.

Jovetić je u anketi FSCG, u kojoj su učestvovali kapiteni i treneri prvoligaških klubova, dobio 68 glasova, 16 više od prošlogodišnjeg lauerata Marka Baše. Stefan Savić je dobio 45 glasova, a Mirko Vučinić, sedmostruki dobitnik ovog priznanja - 20.

Jovetić je prethodni put biran za najboljeg 2009. godine.

Na svečanosti u Crnogorskom narodnom pozorištu, Jo-Jo se prisutnima obratio putem audio-poruke:

"Žao mi je što zbog obaveza u klubu nisam u mogućnosti da budem tu. Velika je čast i zadovoljstvo biti izabran za najboljeg u Crnoj Gori, trudiću se da i u predstojećoj godini opravdam ukazano povjerenje. Hvala svima koji su glasali za mene".

Jovetić je u 2015. godini promijenio klub, pošto je nakon dvije sezone provedene u Mančester sitiju ljetos obukao dres Intera, i to kao pozajmljen igrač s pravom otkupa. Na njegovu odluku da napusti redove engleskog kluba bitno je uticala odluka trenera Manuela Pelegrinija da ga u februaru ne licencira za mečeve nokaut faze Lige šampiona. U Interu, Jovetić je krenuo munjevito (tri gola u prva dva kola Serije A), nakon čega ga je usporila povreda. Polusezonu je završio sa četiri gola, dok je njegov tim lider italijanskog šampionata.

Jo-Jo je, dakle, imao mnogo uspješnijih godina od 2015. Podatak da je izabran za najboljeg crnogorskog fudbalera pokazuje da naši internacionalci, ukupno gledano - nisu imali baš uspješnu godinu. Sve se prenijelo na crnogorsku reprezentaciju, iza koje je jedna od najslabijih godina do sada.

Najbolji fudbalere Telekom 1. CFL je Marko Šćepanović, jesenji prvak i osvajač Kupa sa ekipom Mladosti, a najuspješniji trener aktuelni šampion sa Rudarom - Mirko Marić.

Strateg Pljevljaka je sa 45 glasova prvi put biran za najboljeg, pobijedivši osvajača Kupa sa ekipom Mladosti i aktuelnog trenera Sutjeske Aleksandra Nedovića (32 glasa), kao i nezaobilaznog Milorada-Đemba Malovrazića (17), finalistom Kupa sa Petrovcem.

"Hvala svima koji su glasali za mene. Hvala svima u klubu, posebno Upravnom odboru. Hvala igračima, saradnicima i porodici. Bez njih ne bi mogao do priznanja",kazao je Marić, čiji je tim drugi na polusezoni u tekućem izdanju CFL-a.

Priznanja trojici najboljih trenera uručio je selektor mlade reprezentacije Mojaš Radonjić.

Komisija za omladinski fudbal je za najperspektivnije fudbalere u 2015. izabrala Aliju Krnića iz Dečića (98. godište), Filipa Kukuličića iz Zete (1997.) i Mihaila Perovića iz mađarskog Ujpešta (1998.). Prizanja im je uručio legendarni crnogorski fudbaler Ante Miročević.

Šćepanović: 2015. godina - moja godina

Vezista Mladosti Marko Šćepanović "vladao" je crnogorskom klupskom scenom u 2015. godini. Dobio je 76 glasova, a najveće konkurente imao je u fudbalerima Rudara Drašku Božoviću (52) i Nedeljku Vlahoviću (27).

"Ponosan sam i veoma zadovoljan priznanjem. Ovo je najveća pojedinačna nagrada u mojoj karijeri. Hvala kolegama iz Mladosti, jer bez njih ne bih dobio priznanje. Hvala nekadašnjem treneru Aleksandru Nedoviću i sadašnjem Nikoli Rakojeviću. Vjerujem da ću nastaviti sa sličnim partijama. Iza mene je odlična godina i na privatnom planu, oženio sam se, dobio kćerkicu. Definitivno, 2015. je bila moja godina", kazao je Šćepanović.

Iskusni fudbaler je najbolji strijelac Telekom 1. CFL na polusezoni, sa 11 postignutih golova. Njegova Mladost je aktuelni osvajač Kupa (pobjeda nad Petrovcem u finalu 2:1), aktuelni lider šampionata (devet bodova prednosti u odnosu na Rudar) , a značajne uspjehe ljetos je ostvarila i na evropskoj sceni, gdje je igrala 2. kolo kvalifikacija za Ligu Evrope.

Bonus video: