Van Gal ide sam ako izgubi od Čelsija?

1 komentar(a)
Luj van Gal, Mančester junajted, Foto: Beta/AP
Luj van Gal, Mančester junajted, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 27.12.2015. 20:15h

Dani Luja van Gala na klupi Mančester junajteda su odbrojani, a navodno posljednji čin Holanđanina na "Old trafordu" mogao bi da se dogodi već sjutra.

Većina se pita šta popularnog Poručnika uopšte više drži na klupi „crvenih đavola”, ali sve bi moglo da se promijeni već u današnjem derbiju protiv Čelsija, jer engleski mediji naširoko pišu o tome da je i Van Galu dosta svega i da će - sam otići iz Junajteda ako izgubi od "plavaca"!

Bio bi to četvrti uzastopni poraz Junajteda u Premijer ligi, a Van Galov tim već pet mečeva u ligi nije pobijedio.

"Da li ću biti smijenjen? Ne znam, ali nije samo klub taj koji se pita u odluci hoću li otići ili ne", nagovijestio je Van Gal nakon poraza od Stouka da razmišlja da i sam prekrati muke na klupi velikana.

Kako god, Van Galu se traže nasljednici.

Žoze Murinjo je ozbiljan kandidat, ali čini se tek za ljeto, dok je u ovom trenutku najrealnija opcija da tim preuzme Rajan Gigs, sadašnji prvi pomoćnik Van Gala.

Dok se Van Gal bori za opstanak na klupi, sjutra će se na Ostrvu nastaviti borba za titulu.

Tačnije, u sjutrašnjem programu jedino igra Arsenal, koji čeka Bornmut, i u slučaju da trijumfuje onda bi mirno čekao utorak veče i derbi na "King Paueru" kada Lester igra sa Mančester sitijem.

Za Arsenal duel sa novim premijerligašem dolazi dva dana nakon debakla u Sautemptonu (0:4).

"Mislim da smo dovoljno jaki da se nakon 48 sati oporavimo i vratimo pobjedama. Duel sa Sautemptonom je bio težak, mi nismo fizički bili na nivou koji je zahtijevala ta utakmica. Nakon što smo primili prvi gol krenuli smo da rizikujemo, da igramo otvoreno i kažnjeni smo. Moram da kažem da nas je Šejn Long "uništio", rekao je Arsen Venger i okrenuo se Bornmutu:

"Naš protivnik igra sve bolje i niko ne sumnja da će biti komplikovano. Mi, ipak, moramo da se iskupimo nakon teškog poraza u Sautemptonu", istakao je menadžer "tobdžija".

Bonus video: