Sjutra izbor najboljih u 2015. godini

Prošle godine je nagrada za najboljeg igrača Crne Gore pripala Marku Baši
1 komentar(a)
Stevan Jovetić, Foto: Instagram
Stevan Jovetić, Foto: Instagram
Ažurirano: 27.12.2015. 18:32h

Fudbalski savez Crne Gore sjutra će proglasiti najbolje i najuspješnije pojedince u fudbalskoj 2015. godini.

Ceremonija svečanog proglašenja biće održana u Crnogorskom narodnom pozorištu u Podgorici, sa početkom u 13 časova.

FSCG će proglasiti najbolje u sljedećim kategorijama: najbolji crnogorski igrač, najuspješniji trener Telekom 1. CFL, najbolji fudbaler Telekom 1. CFL i najperspektivniji igrači Crne Gore.

Favoriti da osvoje nagradu za najboljeg crnogorskog fudbalera su Stevan Jovetić, koji je ljetos stigao u Inter na dvogodišnju pozajmicu iz Mančester sitija, i Stefan Savić, nova akvizicija Atletiko Madrida.

Jo-Jo je u prvom dijelu sezone za Inter postigao četiri pogotka, imao je važnu ulogu u timu Roberta Manćinija, koji je 2015. godinu završio kao lider Serije A.

Savić je, s druge strane, prvi dio sezone proveo uglavnom kao alternativa kod Dijega Simeonea, ali je u posljednje vrijeme imao značajnu minutažu.

Atletiko je ispunio plan, trenutno je drugoplasirana ekipa u Primeri, a i plasirao se u osminu finala Lige šampiona.

Najbolji domaći igrač bi trebalo da se traži iz redova aktuelnog šampiona Rudara i osvajača Kupa Crne Gore Mladosti, koja je takođe lider CFL na polusezoni.

Mirko Marić i Aleksandar Nedović su favoriti za nagradu najboljeg trenera - Marić je predvodio Pljevljake do titule, dok je Nedović, sada trener Sutjeske, bio na klupi Mladosti kada je osvojila Kup.

Tu je svakako i Nikola Rakojević, trener koji je jesenji šampion sa ekipom Mladosti, a i ljetos je ostvario zapažene rezultate i u Evropi sa "romantičarima".

Bonus video: