Lukaku: Rajola mi je rekao da igram kao žena

“Kada sam bio u lošoj formi, on je bio taj koji mi je rekao istinu. Kazao mi je stvari koje niko nije želio. Rekao mi je: 'Igraš kao žena. Ponekad si kao djevojčica koja nikada nije udarila loptu”, istakao je Lukaku
0 komentar(a)
Romelu Lukaku, Foto: Beta/AP
Romelu Lukaku, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 27.12.2015. 17:33h

Uvrede bi nekoga natjerale na oštru reakciju, možda i fizički obračun, ali je Romelu Lukaku postupio sasvim drugačije.

Nakon ružnih riječi koje mu je uputio Mino Rajola, belgijski napadač je odlučio da angažuje kontroverznog italijanskog agenta.

Lukaku, koji je prešao u Everton iz Čelsija 2014. godine, do aprila je sarađivao sa Kristofom Anrotejom, ali je čudan susret sa čovjekom koji reprezentuje Zlatana Ibrahimovića, Pola Pogbu i Marija Balotelija preokrenuo sve.

“Dozvolite mi da vam kažem nešto o Mino Rajola”, počeo je priču Lukaku za “Dejli ekspres”.

“Kada sam bio u lošoj formi, on je bio taj koji mi je rekao istinu. Kazao mi je stvari koje niko nije želio. Rekao mi je: 'Igraš kao žena. Ponekad si kao djevojčica koja nikada nije udarila loptu”.

“Zatim je uzeo za primjer Zlatana, Bergkampa i mnogo druge igrače i rekao: 'O, želiš da budeš na vrhu. Ali ti ne igraš kao top fudbaler'. Sve te stvari su me povrijedile, udarile su na moj ponos”.

“Na kraju mi je rekao da se sve svodi na golove. Doslovno je kazao ovako: 'Golovi, golovi, golovi, golovi. Ako si napadač, moraš da daješ golove, da budeš profesionalac i radiš ovo i ono'. Za ono što sada radim, zasluge idu i njemu. Podigao me je psihički, tada sam bio na dnu”.

“I sada kada ne igram dobro, telefon zazvoni i ponekad ne želim sve to da čujem. Ali, imam 22 godine i moram da se suočim sa stvarnošću. Mino ima i odličan odnos sa Robertom Martinesom. U pripremnom periodu smo imali sastanak, menadžer, Mino i ja. Čuo sam neke stvari koje moram da popravim na treningu i to je bilo kao da ste pustili zvijer iz kaveza. Rekli su mi da izađem na teren i pokažem šta mogu”, rekao je Lukaku.

Da je Rajola uradio pravi posao, govore i brojke belgijskog napadača, koji je ove sezone postigao 16 golova na 22 utakmice u Premijer ligi i Liga kupu.

Bonus video: