Van Gal nakon Stouka: Izgubili smo jer se nismo usudili da igramo fudbal

1 komentar(a)
Luj van Gal, Foto: Beta/AP
Luj van Gal, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 26.12.2015. 18:11h

menadžer Mančester junajteda Luj van Gal rekao je da je njegova ekipa izgubila današnji meč protiv Stouka zato što se nije usudila da igra svoj fudbal.

"Izgubili smo utakmicu u prvih 45 minuta, jer se nismo usudili da igramo naš fudbal. To je moja analiza. Razgovarali smo na poluvremenu i drugih 45 minuta je bilo mnogo bolje. Napravili smo jednu ili dvije šanse, ali mora da se da gol", rekao je Van Gal.

Poraz Junajteda na Boksing dej mu je treći uzastopni u Premijer ligi, a četvrti u svim takmičenjima.

"Đavolima" je, takođe, ovo bila sedma utakmica bez pobjede u svim takmičenjima, što je najgori niz ekipe sa "Old traforda" još od decembra 1989. i januara 1990. godine (osam neuspjeha).

"Radim sve što mogu, ali pritisak će biti sve veći iz utakmice u utakmicu. Moramo da riješimo taj problem... I ja sam dio četiri vezana poraza, zato veliki broj ljudi gleda u mene. Moram da se nosim s tim, ali važnije je da igrači shvate, jer oni su ti koji igraju", naveo je Van Gal.

Tokom utakmice navijači Stouka su skandirali Van Galu: "ujutru ćeš biti otpušten".

"Imao sam podršku kluba sve vrijeme, ali danas smo izgubili, tako da je to nova situacija. Osjećam podršku igrača i uprave... Navijači su razočarani, ali to je logično nakon četiri poraza", rekao je on.

Bonus video: