Vlado Krunić brine o fizičkoj pripremi Avganistanaca

"Avganistan je velika zemlja koja mnogo ulaže u fudbal, ali se tek očekuju rezultati", kaže Krunić
205 pregleda 0 komentar(a)
Vlado Krunić i Petar Šegrt, Foto: Privatna arhiva
Vlado Krunić i Petar Šegrt, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 26.12.2015. 15:27h

Nekadašnji kondicioni trener fudbalera Zete i Budućnosti, profesor Vlado Krunić dobio je sjajnu ponudu - da bude u stručnom štabu reprezentacije Avganistana.

Ponudu je bez velikog razmišljanja prihvatio, prvi dio posla odradio, dok ga drugi dio tek očekuje. U međuvremenu, vratio se uobičajenom poslu - individualnom radu sa našim reprezentativcima.

"Pozivom Petra Šegrta, novoimenovanog selektora A fudbalske reprezentacije Avganistana, koji je poznat u fudbalskim krugovima kao renomirani stručnjak, sa zavidnom inostranom karijerom trenera stečenom u klubovima poput Bajer Leverkuzena, bio sam zatečen, ali i počastvovan. Drago mi je da moj dosadašnji rad nije ostao nezapažen i ovaj poziv vidim kao potvrdu kvaliteta i svojevrsno priznanje mog desetogodišnjeg rada, kako u klubovima, tako i kroz individualni rad sa najpoznatijim fudbalskim imenima iz zemlje i inostranstva. Početkom nedjelje sam se vratio iz Katara, gdje smo se pripremali, a žao mi je što zbog ranije preuzetih obaveza nisam mogao da nastavim sa reprezentacijom za Indiju. U svakom slučaju uslovi su bili nestvarno dobri, vjerujem da će tako biti i ubuduće. Selektor Petar Šegrt je ne samo veliki trener već i veliki čovjek i izuzetno sam zadovoljan saradnjom sa njim", kaže Krunić.

On kaže da za rad sa našim reprezentativcima uvijek nađe vremena.

"Po mom program radi veliki broj fudbalera, sa zavidnim fudbalskim karijerama, kao što su: Jovetić, Škuletić, Vešović, Grbić, Vukčević... Zahvaljujući savremenim sredstvima komunikacije program rada koji sprovodim, fudbaleri mogu da prate gdje god da se nalaze, a posao u reprezentaciji Avganistana ne zahtijeva stalni angažman, već periodična okupljanja", ističe Krunić.

Bonus video: