Rajevac selektor: Samoreklama, ili...

Jedan od slobodnih trenera kojeg će Savićević vjerovatno pokušati da kontaktira je nekadašnji selektor Srbije, bivši trener Valensije i njegov saigrač iz "jugoslovenskih dana", Miroslav Đukić.
16 komentar(a)
Milovan Rajevac, Foto: Reuters
Milovan Rajevac, Foto: Reuters
Ažurirano: 26.12.2015. 12:15h

Fudbalska reprezentacija Crne Gore traži novog selektora, a najbolji trener Afrike u 2010. godini, srpski stručnjak Milovan Rajevac, tvrdi da je zvanično razgovarao sa Savićevićem i da mu je velika želja da preuzme "sokole".

"Pričao sam sa Savićevićem i izražena je obostrana želja za saradnjom. Vidjećemo šta će biti. Za sada sam samo jedan od kandidata, Savićević tek treba da obavi razgovore sa još nekoliko trenera iz regiona. Pratio sam žrijeb kvalifikacija za Mundijal, Crna Gora je dobila tešku grupu, ali šta je danas u fudbalu teško... Cilj mi je da ponovo odem na Svjetsko prvenstvo", kazao je za nekoliko crnogorskih i srpskih medija Milova Rajevac, trener koji je sa Ganom 2010. igrao četvrtfinale Mundijala, umalo se nije plasirao i u polufinale.

Da je Rajevac kandidat za selektora Crne Gore "Vijesti" su naširoko pisale još početkom aprila, prije devet mjeseci. Tekst pod naslovom "Je li Crnu Goru protiv Rusije gledao novi selektor" možete pročitati ovdje.

Rajevac je uživo sa stadiona pod Goricom gledao prekinuti duel Crne Gore i Rusije i bio je to prvi nagovještaj promjena koje su se devet mjeseci kasnije i dogodile, jer FSCG prvi put poslije četiri godine traži novog selektora.

Pomalo čudi, međutim, što je Rajevac odmah nakon razgovora sa Savićevićem izašao u javnost. Iako je, kako i sam priznaje, samo jedan od kandidata, 61-godišnji stručnjak iz Čajetine se nije libio da detalje razgovora sa gazdom crnogorske kuće fudbala plasira medijima. Rajevac je očigledno željan da se vrati na trenersku klupu, jer pauzira već četiri godine, otkada je 2011. vodio selekciju Katara.

To, uostalom, i sam priznaje:

"Hoću da radim, željan sam izazova, posla i pobjeda. Naravno, i remiji i porazi su sastavni dio fudbala, a koliko mogu i koliko znam pokazao sam nebrojeno puta do sada".

Rajevac je prije nekoliko mjeseci bio kandidat za trenera Bosne i Hercegovine (nakon odlaska Safeta Sušića), i tada je izjavio da želi da preuzme Bosance, ali je prednost dobio Mehmed Baždarević.

Da li će se nešto slično dogoditi i u slučaju Crne Gore? Rajevac je kandidat za selektora, ali ne jedini, možda čak ne i glavni.

Jedan od slobodnih trenera kojeg će Savićević vjerovatno pokušati da kontaktira je nekadašnji selektor Srbije, bivši trener Valensije i njegov saigrač iz "jugoslovenskih dana", Miroslav Đukić.

Đukić je bio kandidat i prije šest godina, kada se prethodni put tražio selektor (izbor je pao na Zlatka Kranjčara), da bi u međuvremenu svoje iskustvo obogatio vodeći španske klubove Valensiju, Valjadolid i Kordobu.

Pitanje je, naravno, da li je Đukić zainteresovan, a ako jeste - da li je finansijski dostupan?

Ono što je izvjesno jeste da Savićević traži selektora u regionu, u zemljama bivše Jugoslavije, najprije u Srbiji.

I tu postoji jedno ograničenje kada su u pitanju slobodni kandidati. Selektora će, naime, najvjerovatnije tražiti i Srbija,

Bonus video: