Nikač: Hvala Budućnosti, idem dalje...

"Bilo mi je zadovoljstvo raditi sa trenerom Miodragom Vukotićem i cijelim stučnim štabom. Hvala Budućnosti, mom bivšem timu želim sve najbolje, da u ovoj sezoni osvoji makar jedan trofej"
60 pregleda 1 komentar(a)
Risto Lakić, Foto: Instagram
Risto Lakić, Foto: Instagram
Ažurirano: 25.12.2015. 17:10h

Doskorašnji napadač Budućnosti Darko Nikač potpisao je danas trogodišnji ugovor sa mađarskim MTK iz Budimpešte.

Podgoričani su tako ostali bez najubojitijeg napadača, a nekadašnji (povremeni) crnogorski reprezentativac dobio novi izazov u karijeri.

"Poslije uspješne polusezone u Budućnosti MTK je bio zainteresovan za mene i brzo smo se dogovroili, zašta najveću zahvalnost dugujem menadžeru Urošu Jankoviću i Ristu Lakiću. Veoma sam srećan zbog ugovora i nadam se da ću opravdati povjerenje koje mi je dato", kazao je 25-godišnji napadač.

Nikač, dijete Budućnosti, u dosadašnjoj karijeri je nastupao još za Grbalj, Mladosti i indijski Pune. Za reprezentaciju Crne Gore upisao je tri nastupa.

Iza njega je jedna od najboljih polusezona u karijeri, u koji je postigao 10 golova i u kojoj nosio je "plave" u velikoj seriji u finišu polusezone. Sve je krunisao golom, asistencijom i vrhunskom partijom protiv Rudara, iako nedovoljno oporavljen.

"Bilo mi je zadovoljstvo raditi sa trenerom Miodragom Vukotićem i cijelim stučnim štabom. Hvala Budućnosti, mom bivšem timu želim sve najbolje, da u ovoj sezoni osvoji makar jedan trofej", zaključio je Nikač.

MTK je jedan od najtrofejnijih mađarskih klubova sa 23 šampionske titule i 12 trofeja nacionalnog Kupa. Ekipa koja je prošle sezone završila kao treća i igrala kvalifikacije za Ligu Evrope (eliminisana od Vojvodine) trenutno stoji dvije stepenice slabije na tabeli, a Nikač će pokušati da popravi efikasnost...

Bonus video: