Tomić: Uvijek je pravo vrijeme da se dođe u Partizan

61 pregleda 1 komentar(a)
Ivan Tomić, Foto: Novosti.rs
Ivan Tomić, Foto: Novosti.rs
Ažurirano: 25.12.2015. 12:40h

Novi trener fudbalera Partizana Ivan Tomić rekao je da osjeća ponos, ali i veliku odgovornost na ukazanom povjerenju, kao i da zna šta navijači očekuju od velikog kluba poput Partizana.

"Znam šta je Partizan i osjecam šta želi navijač Partizana. Godinu i i po dana sam trener, ali posjedujem drugu vrstu iskustva. Bio sam igrač Partizana osam godina, u dva navrata, a potom i sportski direktor. Bio sam i jedan od najmlađih kapitena u istoriji kluba, imao sam sreću da dam gol u 'vječitom derbiju'. Dakle, nemam trenerskog iskustva, ali je moja prednost to što sam sve to prošao u Partizanu", rekao je Tomić na današnjoj konferenciji za medije na stadionu Partizana.

On je naglasio da je mnogo lijepih momenata doživeo upravo na stadionu "crno-bijelih", kao i da je svaki trenutak pravi da se preuzme Partizan.

"Znam atmosferu ovog stadiona, mnogo sam predivnih i tužnih trenutaka doživio u Humskoj. Mislim da osjećam klub na pravi način, kao i odgovornost prema svakom navijaču Partizana. Dosta sam razmišljao o aktuelnoj situaciji u klubu, državi, uopšte u sportu. Rekao sam sebi da ne mogu da promijenim vrijeme u kojem živim. Mogu mjesto i državu, ali vrijeme ne. Ako želim da se bavim trenerskim poslom, svaki trenutak je pravi da se preuzme Partizan", rekao je Tomić i dodao da nema strah i da je svjestan da će imati samo jednu šansu u Partizanu.

"Nemam strah. Svjestan sam da ću dobiti samo jednu priliku u Partizanu, Da sam se pitao, radio bih godinu i po u Teleoptiku. Ali, svaki momenat je bitan za Partizan. Neću odstupati od ideja, bez obzira ako bude bilo pritisaka javnosti, navijača. Već osjećam pritisak. Pogled na tabelu me deprimira. Ali, ja od danas gledam kao da smo prvi na tabeli. Teško je nositi dres Partizana, on uvijek zahteva pobedu".

Novi strateg "crno-bijelih" naglasio je da će igru Partizana bazirati po uzoru na starije generacije kluba, kao i da će forsirati mlade igrače.

"Cilj koji postavljam sebi neće da bude igra po uzoru na tiki-taka Barselonu, Bajern, Arsenal, nego po uzoru na svetu tradiciju Partizana. Za to je potrebno vrijeme. Učiniću sve da to što prije izgleda na najbolji mogući način. Nisam trener koji će sastaviti iskusnu ekipu koja bi mi pravila rezultat. Naprotiv, forsiraću mlade igrače. Neki iz Teleoptika će preći u prvi tim. ali ne možemo da stavimo 11 mladih igrača u prvu ekipu. Niti možemo da ih nađemo, niti je to dobra odluka za Partizan. Neophodno je da mladi imaju stubove", zaključio je Tomić.

Tomić je na klupu Partizana došao poslije smjene Ljubinka Drulovića i serije loših rezultata tima, kao i ispadanja iz Lige Evrope.

Bonus video: