Zoran Popović nije više predsjednik Partizana

113 pregleda 3 komentar(a)
Zoran Popović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Zoran Popović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 25.12.2015. 07:44h

Sada već bivši predsjednik FK Partizan Zoran Popović podnio je ostavku na tu funkciju, zbog, kako je naveo, moralne odgovornosti koju osjeća jer se klub nije plasirao u sljedeću fazu Lige Evrope, kao i zbog loših rezultata u domaćem prvenstvu.

"Kao predsjednik Partizana zatekao sam blokiran račun od 800.000 eura, obezbjedio neophodna finansijska sredstva za nesmetano funkcionisanje kluba, zaostala primanja trenerima omladinske škole od koje naš klub živi, obezbjedio pomoć za Košarkaški klub u iznosu od 200.000 eura, redovno izmirivao tekuće obaveze prema svim zaposlenima u klubu i igračima, isplatio oko milion eura nasljeđenih dugovanja za poreze i ostavio sa današnjim danom na žiro računu kluba preko 2.000.000 eura, kao i potraživanja prema UEFA u iznosu od 2.500.000 eura, koja će biti naplaćena u narednih mjesec dana", naveo je Popović u saopštenju.

On je podsjetio da je u njegovom mandatu urađen teren na popularnoj "blatuši" i obezbjeđeno finansiranje izgradnje internata.

Za teren "svaki dan očekujemo dozvolu", rekao je.

"Ponosan sam zato što je, dok sam vodio klub, vraćena titula prvaka države u Humsku i zato što smo od 12 evropskih utakmica pobjedili u sedam, što se ne pamti u novijoj istoriji. Kao predsjednik kluba nisam dovodio igrače i trenere i zato ne snosim nikakvu ličnu odgovornost za sportske promašaje. Ipak, svjestan sam da se, bez obzira na sve ovo, uspjeh uprave u sportskom klubu mjeri prema trenutnom sportskom rezultatu, posebno u domaćem prvenstvu, koji nije na zadovoljavajućem nivou. Zato, odlazim iz moralnih razloga", poručio je Popović.

On je dodao da je u skladu sa Statutom, želio da, podnoseći ostavku, zakaže Skupštinu na kojoj bi ostavka bila konstatovana i na kojoj bi podieo izveštaj o radu, ali da je odlučio da prenese ovlašćenja na Radnu grupu na čijem čelu je Ivan Ćurković.

Bonus video: