Santos bezuspješno potražuje dva miliona bonusa u transferu Nejmara

Prema klauzuli iz ugovora, Barselona je dužna da uplati Santosu taj iznos, ukoliko Nejmar dospije u najuži izbor za dobijanje Zlatne lopte, što se ove godine i dogodilo
0 komentar(a)
Nejmar, Foto: Reuters
Nejmar, Foto: Reuters
Ažurirano: 24.12.2015. 15:05h

Santos će se obratiti Fifi povodom odbijanja Barselone da uplati tom brazilskom klubu premiju od 2 miliona eura, propisanu ugovorom o transferu Nejmara u redove katalonskog giganta.

Prema klauzuli iz ugovora, Barselona je dužna da uplati Santosu taj iznos, ukoliko Nejmar dospije u najuži izbor za dobijanje Zlatne lopte, što se ove godine i dogodilo.

Barselona je poslala pismo Santosu sa obavještenjem da neće uplatiti taj iznos, ali je umjesto na adresu kluba, pismo završilo u brazilskim medijima.

"Odbijanje ispalate bonusa je još jedan primjer kršenja ugovorenih obaveza. Barselona se koristi nekakvim pravnim zavrzlamama, koje u stavri ne postoje, kako bi izbjegla obaveze plaćanja. Tačnije, Barselona koristi dimnu zavjesu iza koje želi da se sakrije od svojih obaveza", stoji u saopštenju Santosa.

S druge strane, Barselona ne želi da uplaćuje novac Santosu, dok se ne završi spor oko stvarne vrijednosti transfera Nejmara.

Santos je zaprijetio Barseloni da će pravdu potražiti u Fifi.

Bonus video: