Jovetić: Da ne vjerujem u titulu, ostao bih kući

58 pregleda 0 komentar(a)
Inter Milan Stevan Jovetić, Foto: Beta/AP
Inter Milan Stevan Jovetić, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 24.12.2015. 20:42h

Stevan Jovetić kaže nije očekivao da će Inter na prvom mjestu dočekati katolički Božić.

"Imamo puno novih igrača, i obično je potrebno vremena da stvari dođu na svoje mjesto. Međutim, sve novajlije su se odmah dobro ukopile, sada smo visoko i želimo da nastavimo sa dobrim partijama", rekao je Jovetić u intervjuu za Medijaset Premijum.

Crnogorski napadač se ne plaši da izgovori riječ “skudeto” .

"Ja vjerujem u titulu. Da ne vjerujem, ostao bih kod kuće. Imamo odličnu ekipu, ali ima pet ekipa koje će se boriti za titulu. Po meni, Juventus ostaje favorit, jer se vraća u formu. Pored nas, tu su još i Roma, Napoli i Fiorentina", dodaje Jovetić.

Jo-Jo je objasnio da je prije dolaska u Inter mogao da pređe u redove “stare dame”.

"Juventus me želio, nekoliko puta su razgovarali sa mojim menadžerom, ali je Inter pokazao veće interesovanje. Da se razumijemo, kada sam bio u Firentini, mediji su objavili naslove “Ćao Firenco, ideo u Juventus”. Želio sam sve da demantujem, jer sam proveo pet divnih godina u Firenci i nikada ne bih mogao da izgovorim takvu frazu. Uz moj rodni grad Podgoricu, Firenca je grad koji je u mom srcu. Tamo sam odlično prihvaćen, i nažalost me tamo čeka utakmica u ulozi protivnika. Ali, ja sam profesionalac, iako sam za Firentinu postigao moj najljepši gol u Italiji, baš protiv Intera, kojeg se Handanović veoma dobro sjeća", prisjeća se Jovetić.

Za prelazak u Inter je bio dovoljan poziv sportskog direktora Auzilija i trenera Manćinija, koji su mu predstavili projekat kluba.

"Manćini je želio da me dovede još dok je bio trener Mančester sitija. Sudbina je htjela da se sretnemo u Interu, gdje nam je dobro. Sa Manćinijem imam dobar odnos".

Stevan ističe da je atmosfera među igračima Intera odlična.

"Družimo se i van terena, imamo veliko zajedništvo. Svi smo dobri momci. Ako nema tog zajedništva, ne može se do rezultata, pa čak i kad imaš odlične individualce. Nadao sam se da ću sa Ljajićem igrati zajedno i nakon Fiorentine, jer smo dugo godina prijatelji. Kada sam bio u Partizanu, vidjelo se još u mlađim kategorijama da je Ljajić odličan igrač. Po dolasku u Inter su me pitali za njega, a ja sam im rekao šta mislim. Nadam se da ćemo zajedno postići puno golova i osvajati trofeje".

O učinku u napadu, Jovetić (tri gola) kaže:

"Prvi smo na tabeli i igramo dobro. Naravno, volio bih da sam postigao 10 golova, ali, nažalost, nije tako. Ikardi i ja ćemo, međutim, postići dosta golova, iako ljudi misle da ne možemo zajedno da igramo. Ali nije tako, sa njim imam odličan odnos na terenu i van njega", zaključio je Jovetić.

Bonus video: