Gvardiola najbliži Mančester sitiju, traže ga Real, Čelsi i Mančester junajted

Prestižni njemački "Kiker" tvrdi da se Gvardiola već dogovorio sa Mančester sitijem, koji je Španca želio da angažuje i na početku prethodne sezone
2 komentar(a)
Pep Gvardiola, Foto: Reuters
Pep Gvardiola, Foto: Reuters
Ažurirano: 24.12.2015. 08:53h

Pep Gvardiola je odbio ponudu da nastavi sa Bajernom nakon isteka ugovora na ljeto 2016. godien, a Bavarci su se već dogovorili sa Karlom Anćelotijem.

Prestižni njemački "Kiker" tvrdi da se Gvardiola već dogovorio sa Mančester sitijem, koji je Španca želio da angažuje i na početku prethodne sezone.

Međutim, Mančester junajted želi da sruši dogovor Gvardiole i gradskog rivala, ali na strani Sitija je podatak da su u njegovoj upravi Ćiki Begeristajn i Feran Sorijano, sa kojima je sjajni trener sarađivao u Barseloni.

Sadašnjem treneru "građana"Manuelu Pelegriniju ističe ugovor na ljeto.

"Dejli mejl" tvrdi da Ed Vudvord, potpredsjednik Mančester junajteda vodi pregovore sa Gvardiolom, ali da je dogovor moguć samo ako se "đavoli" plasiraju u Ligu šampiona.

Bavarski "Bild" saznaje da je Gvardioli u Sitiju ponuđena godišnja plata od 25 miliona eura, što je dva puta više nego što je primao u Bajernu. Ako prihvati, Gvardiola će biti najplaćeniji trener na svijetu. I Bajern je u pokušajima da zadrži Gvardiolu prethodnog mjeseca nudio Špancu platu od 25 miliona.

I madridski Real je zainteresovan da dovede Gvardiolu, kao i Čelsi, koji je do ljeta imenovao Gusa Hidinka.

Bonus video: