Grujućev otac ne da pasoš, Zvezda strahuje za budućnost

Otac Marka Grujića stopirao već dogovoreni transfer u Liverpul, u Zvezdi ističu da neće preživjeti bez ove transakcije
6 komentar(a)
Marko Grujić, Foto: Novosti.rs
Marko Grujić, Foto: Novosti.rs
Ažurirano: 23.12.2015. 18:07h

Samo dan nakon što je generalni direktor Crveve zvezde Zvezdan Terzić izjavio da je prelazak talentovanog Marka Grujića u Liverpul "gotova stvar" i da će dobiti "Džerardovu osmicu", oglasio se otac 19-godišnjeg fudbalera izjavama da će slučaj prijaviti policiji!

Nekadašnji gigant sa "Marakane" u prodaji Grujića za šest miliona eura vidi izlaz iz žestoke finansijske krize. Transfer je, međutim, stopiran...

"Ne dam da mi unište dijete! Ljudima koji vode klub su svi okrenuli leđa, ostali su bez dinara i izlaz vide u prodaji Marka. Zato se na njega vrši pritisak? Po deset puta dnevno ga zovu telefonom i ubjeđuju ga da potpiše ugovor. Plasiraju se priče o nekakvim 'Džerardovim osmicama', o Klopovim pozivima, milionima. Na njega se vrši pritisak i u svlačionici, jer su izgleda i neke igrače ubijedili da im isplata dugovanja zavisi isključivo od Markove prodaje", kazao je za "Blic" Markov otac, Goran Grujić.

On strahuje da bi 19-godišnjeg fudbalera "progutao veliki klub".

"Vidite da niko od naših mladih igrača nije tamo opstao. Bojan Đorđić, Miloš Veljković, Adem Ljajić, Zoran Tošić, Lazar Marković, Danilo Pantić... Da li treba dalje da nabrajam? Niko nije dobio šansu da se dokaže. Druga je priča sa Ivanovićem i Vidićem, oni su došli kao iskusni igrači. Najbolje poznajem svoje dijete. Znam da po kvalitetu može da igra u Engleskoj, ali to sada nije liga za njega. Ako on sa 19 godina i 19 nastupa u dresu Zvezde treba da spašava klub, onda nešto nije u redu", dodaje otac Goran, nekadašnji novinar.

"Pasoši su kod mene i tvrdim da Marko nigdje ne ide. Postao je prvak svijeta, na putu je da osvoji titulu sa crveno-bijelima, logično je da mu cijena na ljeto bude i veća. Ali mnogima se žuri da naplate taj transfer. Znam da trener Miodrag Božović poštuje moje dijete, a Zvezdanu Terziću sam otvoreno rekao da mi ostavi dijete na miru. Dođe mi da sve prijavim policiji".

Nakon riječi Gorana Grujića, oglasila se Crvena zvezda, saopštenjem da opstanak kluba zavisi od tog transfera.

"Crvenoj zvezdi su neophodna sredstva da bi sačuvala ovaj šampionski tim, sačuvala ovaj stručni štab na čelu sa Miodragom Božovićem, dodatno se ojačala za kvalifikacije za Ligu šampiona, izmirila naslijeđene obaveze za UEFA licencu, servisirala naslijeđene kredite, naslijeđene poreske dugove i obezbijedila novac za tekuće poslovanje".

"Crvena zvezda je u posljednjih 10 dana dobila tri zvanične ponude za transfer našeg igrača Marka Grujića: od Anderlehta dva miliona eura, od Štutgarta pet miliona eura, i od Liverpula je dobila ponudu vrijednu sedam miliona eura i 10 odsto od narednog transfera. Svi u Crvenoj zvezdi iskreno žele da Marko Grujić narednih 10 godina igra u našem dresu, ali finansijska situacija u našem klubu diktira donošenje drugačije odluke. Upravni odbor je ponude razmotrio i jednoglasno prihvatio ponudu engleskog velikana. Liverpul bi isplatio novac odmah, a igrač bi ostao u Crvenoj zvezdi do 1. jula 2016. Željeli smo da ispoštujemo želju igračevog oca da Marko Grujić ostane do sljedećeg ljeta u našem klubu i pristali smo da platimo Liverpulu milion eura za njegovu pozajmicu Crvenoj zvezdi od šest mjeseci. Ono sto želimo posebno da naglasimo jeste da cjelokupan iznos pripada samo i isključivo Crvenoj zvezdi".

"Vodili smo računa i o interesu Marka Grujića, pa nam je njegov agent pokazao igračev lični petogodišnji ugovor u kome je precizirano da igrač zarađuje 1.200.000 eura godišnje u neto iznosu. Ne treba zanemariti ni činjenicu da su teške povrede sastavni dio profesionalnog sporta, a imao je naš klub neprijatna iskustva kada je odbio ponudu od četiri miliona eura za Darka Lazovića koji se kasnije povrijedio i na kraju otišao iz Crvene zvezde bez ikakvog obeštećenja", kaže se između ostalog u saopštenju Zvezde.

Bonus video: