Bijesni Van Gal napustio pres-konferenciju nakon dva pitanja

"Srećan vam Božić i Nova godina. Uživajte u vinu i piti od mesa. Doviđenja", kazao je Holanđanin novinarima napuštajući pres-salu
0 komentar(a)
Van Gal, Foto: Reuters
Van Gal, Foto: Reuters
Ažurirano: 23.12.2015. 16:59h

Samo četiri minuta i 58 sekundi trajala je današna konferencija za novinare trenera Mančester junajteda Luja van Gala uoči utakmice sa Stoukom u okviru 18. kola Premijer lige (subota).

Popularni "poručnik" odgovorio je na samo dva pitanja prije nego što je u naletu bijesa napustio pres-salu "Old traforda", poručivši novinarima:

"Razgovarao sam s vama samo zato što moram, jer pravila Premijer lige tako nalažu".

"Već ste me smijenili"

Holandski trener revoltiran je natpisima engleskih medija koji već nekoliko dana pišu o njegovoj, "gotovo izvjesnoj smjeni", te imenovanju Žozea Murinja za trenera slavnog mančesterskog kluba.

Mančester junajted je pod komandom 64-godišnjeg trenera poražen na tri posljednja meča u svim takmičenjima, a bez pobjede je već šest utakmica.

"Zar niko u ovoj sali ne osjeća potrebu da mi uputi izvinjenje", pitao je Van Gal, da ni nakon nekoliko sekundi dramske pauze, ponovio:

"Zar niko ne osjeća tu potrebu?"

Bronzani sa reprezentacijom Holandije na Mundijalu u Brazilu 2014. godine u bogatoj karijeri vodio je Ajaks, Barselonu i Bajern iz Minhena, a na klupi Mančester junajteda ljeta prošle godine naslijedio je Dejvida Mojesa.

"Mislio sam da sam već otpušten. Pročitao sam da sam dobio otkaz i da moj kolega već sjedi ovdje umjesto mene".

Van Gal je nastavio:

"Šta mislite, kako svi ovi natpisi utiču na moju ženu, na moju djecu, na moje unuke? Kako utiču na moje prijetelje, na navijače Mančester junajteda? Šta oni misle? Zvali su me mnogo puta minulih dana. Vidio sam i da je Arsen Venger nešto pričao o tome".

Na konstataciju jednog novinara da su spekulacije neizbježne jer je Junajted u lošoj seriji rezultata, "poručnik" je odgovorio:

"Kada pišete, treba da se držite činjenica, a ne da stvarate atmosferu nečega što uopšte nije istinito. I sada treba da odgovorim na vaša pitanja? Ne, ne želim to da uradim", kazao je Van Gal i ustao sa stolice.

Napuštajući salu, dobacio je novinarima:

"Želim vam srećan Božić i Novu godinu kada se vidimo ponovo. Uživajte u vinu i piti od mesa. Doviđenja".

Venger: Van Gal je zaslužio više poštovanja

Ranije danas, u zaštitu trenera Junajteda stao je kolega iz Arsenala, Arsen Venger, istakavši da u spekulacijama povodom Van Galove budućnosti na klupi Junajteda "nedostaje respekta" prema holandskom strategu.

Neki britanski mediji objavili su da je Žoze Murinjo već dogovorio petogodišnji ugovor sa Junajtedom, te da se samo čeka prvi naredni Van Galov poraz kako bi sve bilo objelodanjeno. Iako je priča o dogovoru sa Murinjom kasnije demantovana, Van Gal ostaje pod strahovitim pritiskom uoči božićnih duela u Stouku (subota) i kod kuće sa Čelsijem (ponedjeljak).

"Ne želim niti jednom trener da izgubi posao. Moj lični osjećaj po tom planu glasi da je uvijek tužno kada neko izgubi svoj posao. Lično, osjećam veliko poštovanje prema Van Galu, a sve ovo što se piše posljednjih dana je ništa drugo nego nedostatak poštovanja", kazao je Venger.

Bonus video: