Zvezda: Grujić u Liverpulu zbog opstanka i budućnosti kluba

51 pregleda 1 komentar(a)
Marko Grujić, Foto: Novosti.rs
Marko Grujić, Foto: Novosti.rs
Ažurirano: 23.12.2015. 13:21h

Fudbalski klub Crvena zvezda saopštio je danas da je prihvaćena ponuda Liverpula za transfer mladog reprezentativca Marka Grujića vrijedna sedam miliona eura, pošto je to jedini način da se sačuva šampionski tim i spremno dočekaju kvalifikacije za Ligu šampiona.

U saopštenju na sajtu kluba, koji je na neki način odgovor Grujićevom ocu Goranu, koji se protivi transferu, Zvezda podsjeća da je cijena koja je dobijena maksimalna i teško da može da bude veća, kao i da je klubu potrebnije sada šest miliona da bi preživio, nego 16 miliona na ljeto.

“Ne treba zanemariti ni činjenicu da su teške povrede sastavni dio profesionalnog sporta, a imao je naš klub neprijatna iskustva kada je odbio ponudu od četiri miliona eura za Darka Lazovića, koji se kasnije povrijedio i na kraju otišao bez ikakvog obeštećenja”.

“Crvena zvezda je prije samo godinu i po bila na ivici bankrota, ali je dobrom poslovnom i sportskom politikom došla u situaciju da danas njeni navijači sa punim pravom razmišljaju o Ligi šampiona. Treba nam još samo par koraka i nadamo se da ćemo ih sprovesti. Transferi profesionalnih igrača su jedan od legitimnih načina da se potrebna sredstva prihoduju", navodi se u saopštenju.

Iz Zvezde ističu da je klub u posljednjih 10 dana dobio tri zvanične ponude za Grujića - od Anderlehta dva miliona eura, Štutgarta pet i od Liverpula sedam, plus 10 odsto od narednog transfera.

“Svi u Crvenoj zvezdi iskreno žele da Marko Grujić narednih 10 godina igra u našem dresu, ali finansijska situacija diktira donošenje drugačije odluke. Upravni odbor je ponude razmotrio i jednoglasno prihvatio onu engleskog velikana. Liverpul bi isplatio novac odmah, a igrač bi ostao u Crvenoj zvezdi do 1. jula. Željeli smo da ispoštujemo želju igračevog oca da ostane do sljedećeg leta u klubu i pristali smo da platimo Liverpulu milion eura za njegovu pozajmicu od šest mjeseci", poručuju iz Zvezde i konstatuju da klub na ovaj način staje na čvrste noge jer preostali dug od 35 miliona eura i njegova struktura ne opterećuje tekuće poslovanje kluba.

Zvezda smatra da svi koji budu radili na sprečavanju Grujićevog transfera u Liverpul moraju da preuzmu punu odgovornost za budućnost kluba.

"Marko Grujić je profesionalni igrač našeg kluba u kome se on i kao igrač i kao ličnost formira već punih 10 godina. U njegovom razvoju su učestvovali i treneri mlađih kategorija, žene koje su mu prale dres, ljudi koji su šišali travu, sekretar koji ga je registrovao, vozač autobusa koji ga je vozio, trener koji ga trenira, saigrači koji sa njim igraju, maseri koji ga masiraju, kuvarice koje mu kuvaju, navijači koji mu skandiraju i najviše od svega crveno-beli dres koji nosi sa Zvezdinim grbom na grudima", konstatuju u Zvezdi i podsećaju da nema sebičnosti u kolektivnim sportovima, kao što je nije bilo ni kada su odlazili Vidić, Stanković, Žigić ili nedavno Rajković.

Iz Zvezde tvrde da ništa nije rađeno bez znanja Grujićeve porodice, da su prvo oni razgovarali sa Liverpulom i otkrivaju da će mladi fudbaler u Liverpulu potpisati ugovor na pet godina vrijdan 1,2 miliona eura godišnje.

Bonus video: