Platini: Stavili su me u isti koš sa Blaterom

"Boriću se protiv ove nepravde od sudova do sudova. U međuvremenu, moje ime je ukaljano u štampi. Bez obzira šta se dogodi u budućnosti, moje ime će ostati ukaljano i dobiću po njušci. Stavili su me u isti koš sa Blaterom", rekao je Platini
0 komentar(a)
Sep Blater i Mišel Platini, Foto: Reuters
Sep Blater i Mišel Platini, Foto: Reuters
Ažurirano: 22.12.2015. 12:24h

Suspendovani predsjednik Evropske fudbalske unije (Uefa) Mišel Platini žaliće se Sudu za sportsku arbitražu (CAS) u Lozani na kaznu Etičkog komiteta Svjetske fudbalske federacije (Fifa).

"Prava igra tek počinje. Boriću se protiv ove nepravde od sudova do sudova. U međuvremenu, moje ime je ukaljano u štampi. Bez obzira šta se dogodi u budućnosti, moje ime će ostati ukaljano i dobiću po njušci. Stavili su me u isti koš sa (Sep) Blaterom", rekao je Platini za Frans pres (AFP).

Etički komitet Fife suspendovao je juče Blatera i Platinija na po osam godina iz svih fudbalskih aktivnosti zbog malverzacija novcem Fifa.

Oni su suspendovani zbog "nelojalne isplate" od dva miliona dolara koliko je 79-godišnji Švajcarac 2011. godine platio bivšem francuskom reprezentativcu za konsultantske poslove obavljane od 1998. do 2002. godine.

Bonus video: