Venger: Imamo sve potrebno za titulu

"Imamo više zrelosti nego ranije, što se vidjelo pod pritiskom Mančester sitija", rekao je Venger.
1 komentar(a)
Venger, Foto: Reuters
Venger, Foto: Reuters
Ažurirano: 22.12.2015. 10:53h

Trener fudbalera Arsenala Arsen Venger rekao je da sinoćna pobjeda protiv Mančester sitija ohrabrujuća i da njegova ekipa posjeduje sve što je potrebno da osvoji Premijer ligu, prenio je danas BBC.

"Pobjeda nam daje snagu, samopouzdanje i vjeru... Vjeru, da ova ekipa napokon ima sve što je potrebno da osvoji Premijer ligu. Imamo više zrelosti nego ranije, što se vidjelo pod pritiskom Mančester sitija", rekao je Venger.

Arsenal je sinoć u posljednjoj utakmici 17. kola Premijer lige savladao Mančester siti sa 2:1. Londonski klub je tako potvrdio da se nalazi u dobroj formi, pošto je na posljednjih šest utakmica u svim takmičenjima upisao pet pobjeda i jedan remi.

"Prije dvije ili tri godine smo dugo bili u vrhu, ali ono što ovaj put stvara razliku je to što smo zbog povreda izgubili mnogo igrača, gostovali smo Olimpijakosu i Aston Vili i dočekali Mančester siti, a uspjeli smo da zabilježimo pobjede", rekao je Venger.

Arsenal u Premijer ligi poslije 17 utakmica zauzima drugo mjesto sa 36 bodova, dva manje od lidera Lestera i četiri više od Mančester sitija. Ekipa iz sjevernog Londona je i pored zaostatka za Lesterom glavni favorit za šampionsku titulu, prvu još od 2004. godine.

"Dugo nismo bili u ovako dobroj situaciji da osvojimo titulu, sigurno nekoliko godina. U svakom slučaju dug je put pred nama, ima još dosta da se igra", kazao je Venger.

Bonus video: