Arsenal bolji od Sitija, Volkot i Žiru ne daju Lesteru da odmakne

1 komentar(a)
Arsenal, Foto: Reuters
Arsenal, Foto: Reuters
Ažurirano: 21.12.2015. 22:18h

Arsenal je zreo za titulu, dokazao je to mnogo puta ove sezone, a sada i potvrdio protiv Mančester sitija.

"Tobdžije" su slavile u derbiju sa 2:1 i nastavile jurnjavu za senzaciojom Lesterom, koji je prvi sa dva boda više od kluba iz Londona.

Na "Emirejtsu" je sve bilo u znaku tima Arsena Vengera, koji je na poluvremenu imao dva gola prednost - pogađali su Teo Volkot i Olivije Žiru, a u prvih 45 minuta je prednost domaćina mogla da bude i ubjedljivja.

"Građani" su do kraja smanjili pogotkom Jaje Turea osam minuta prije kraja meča... Arsenal je patio u finišu, ali je sačuvao tri boda.

"Njihov gol za 2:1 je došao niotkuda, ali je Ture bio sjajan. Zaslužili smo pobjede i ovo je odličan momenat za nas, a poslije ovog derbija su najvažnija tri boda", rekao je Volkot.

Arsenal je tako pobjegao Sitiju na četiri boda razlike, a ima dva manje od „lisica” koje su lideri...

"Znamo svoje kvalitete i koliko možemo. Ako igramo na prepoznatljivom nivou siguran sam da možemo do titule", kazao je Mesut Ozil, koji s ove dvije večerašnje ima ukupno 15 asistencija ove sezone u Premijer ligi.

Samo pet igrača u istoriji engleske elite imalo je 15 ili više asistencija za čitavu sezonu, pa je potrebno da se dogodi čudo da njemački majstor ne postane rekorder...

"Mesut je umjetnik! Na terenu vidi stvari koje niko drugi ne vidi. Nekad je samo dovoljno da trčite i znate da će vam dati loptu", istakao je Volkot.

Siti je upisao peti poraz u ligi, a posljednji tim koji je osvojio titulu, a da je do Božića imao toliko izgubljenih mečeva, zove se Everton - bilo je to u sezoni 1986/87.

"Ne znam kakva je statistika, ali nismo van igre za titulu. U ovom meču je sve riješio drugi gol, koji je pao u teškom momentu, pred sam kraj poluvremena", rekao je Manuel Pelegrini.

Bonus video: