Liverpulu ne ide, četvrti vezani trijumf Votforda, remi u Velsu

Votford se sa četiri uzastopne pobjede približio vrhu tabele, dok Liverpul ne zna za pobjedu već tri kola
1 komentar(a)
Votford - Liverpul, Foto: Reuters
Votford - Liverpul, Foto: Reuters
Ažurirano: 20.12.2015. 18:06h

Liverpul je opet izgubio bodove protiv takozvane male ekipe u Engleskoj i vjerovatno prvi put od kada je menadžer Jirgen Klop podsjetio na tim koji je vodio Brendan Rodžers.

"Redsi" su i igrački i rezultatski razbijenu u duelu sa Votfordom (3:0), pa je priča o nekom novom, šampionskom Liverpulu trajala prekratko, jer Klopa čeka đavolski težak posao da vrati izgubljeni identitet velikana.

Već nakon 15 minuta bilo je 2:0 za domaćina (strijelci Ake i Igalo), pa je tada postalo jasno da je Liverpul na dobrom putu da upiše treći uzastopni meč bez pobjede. Igalo je u samom finišu utakmice postavio konačan rezultat i donio svom timu četvrti uzastopni trijumf u Premijer ligi.

Liverpul je prije poraza od Votforda remizirao sa VBA (2:2) i izgubio u Njukaslu (2:0). Sve to se dogodilo nakon velikih pobjeda protiv Čelsija, Mančester sitija i Sautemptona u gostima...

Klop je nakon meča imao primjedbu na suđenje, jer je smatrao da je prvi gol protivnika bio nakon faula nad golnanom Bogdanom.

"Mislim da je imao obje ruke na lopti i da je morao da se svira faul. Prije svega, naravno, Bogdan nije smio da dozvoli da mu lopta ispadne. Možda je greška sudije, ali najviše smo sami krivi zbog poraza. Votford je potpuno zasluženo pobijedio, jer je znao kako da reaguje kod svakog našeg kiksa", rekao je Klop.

Votford je slavio četiri puta zaredom u elitnom takmičenju.

Svonsi i Vest Hem su nastavili seriju bez pobjede - remizirali su u međusobnom duelu na "Libertiju" (0:0) i već sedam utakmica u ligi ne znaju za trijumf.

"Labudovi" su u nizu od pet poraza i dva remija, dok je tim Slavena Bilića osvajao po bod u pet utakmica.

Rezultati

Votford - Liverpul 3:0 (Ake 3, Igalo 15, 85)

Svonsi - Vest Hem 0:0

Ponedeljak

Arsenal - Mančester siti 21.00

Subota

Čelsi - Sanderlend 3:1

Everton - Lester 2:3

Mančester junajted - Norič 1:2

Sautempton - Totenhem 0:2

Stouk - Kristal Palas 1:2

VBA - Bornmut 1:2

Njukasl - Aston Vila 1:1.

Tabela

Bonus video: