Manćinijev Inter gazi Murinjovim stopama

2 komentar(a)
Inter, Foto: Inter.it
Inter, Foto: Inter.it
Ažurirano: 19.12.2015. 14:52h

Iako je po imenima teško porediti sa ekipom koju je u sezoni 2009/2010 vodio Žoze Murinjo (Žulio Sezar, Samuel, Majkon, Lusio, Stanković, Snajder, Kambijaso, Milito, Eto...), sa kojom je na kraju te sezone osvojio triplu krunu (Ligu šampiona, Skudeto i Kup Italije), Inter koji u ovoj sezoni vodi Roberto Manćini trenutno ima isti “hod” u prvenstvu kao što je tada imala Murinjova ekipa.

Nakon 16 kola, naime, Inter je i prije šest godina i u tekućoj sezoni sakupio 36 bodova, sa istim skorom od po 11 pobjeda, tri remija i samo dva poraza. Interesatno, Inter je prvi od dva poraza, u obje sezone, doživio u istom kolu, šestom (od Fiorentine 4:1 u ovoj sezoni, odnosno od Sampdorije 1:0 u sezoni 2009/2010).

Drugi neuspjeh prije šest godina je Murinjov tim doživio u 14. kolu (Napoli - Inter 2:1), a Manćinijem u 15. (Juventus – Inter 2:1).

Dva tima su isti skor imala sa različitim oružjem. Murinjova ekipa je u prvih 16 kola postigla čak 34 gola, a primila 14. Jovetić i drugovi su postigli manje (22), ali i primili manje golova (9). Mreža Žulija Sezara je u 16 kola ostala netaknuta šest mečeva, dok je Samir Handanović uspio da sačuva gol na 11 od 16 ovogodišnjih utakmica u Seriji A.

Kuriozitet predstavlja i činjenica da je i prije šest sezona kaldendarska godina u Seriji A završena 20. decembra, a tada, kao i u nedjelju, Inter je igrao sa Laciom. Murinjov tim je slavio 1:0, golom Etoa.

Ostaje da se vidi da li će i Manćinijeva ekipa nastaviti istim ritmom, a u prilog optimističnim očekivanjima ide i činjenica da je pobjeda od 1:0 “zaštitni znak” ovogodišnjeg Intera (osam pobjeda)...

Samo stranci pogađali u 2015. godini!

Snaga Intera, u vrijeme Murinja, ali i Manćinija, je, svakako, u strancima. Andrea Ranokija je, naime, posljednji italijanski fudbaler koji je postigao gol za Inter, i to 15. decembra 2014. godine protiv Kjeva (prva pobjeda u drugom mandatu Manćinija)! Dakle, u godini na izmaku su pogađali samo stranci, Ikardi, Palasio, Brozović, Guarin, Jovetić...

Vjerovatno svjetski rekord bi mogao da se nastavii u sljedećoj godini, jer u Interu ima malo italijanskih igrača, i malo igraju (Santon, D'Ambrozio, Dimarko, Ranokija...).

Interesatno, čak su i autogolove u Interu u 2015. postigli stranci – Karizo i Kampanjaro. Najzad, sudbina je htjela da strani fudbaler bude i autor autogola u korist Intera u ovoj godini - Grka Morasa na meču sa Veronom.

Bonus video: