Marsijal najbolji mladi fudbaler Evrope

0 komentar(a)
Antoni Marsijal, Foto: Manutd.com
Antoni Marsijal, Foto: Manutd.com
Ažurirano: 19.12.2015. 13:49h

Fudbaler Mančester junajteda Antoni Marsijal dobitnik je nagrade "Zlatni dječak" za najboljeg mladog igrača Evrope, priznanja koje od 2003. godine igračima mlađim od 21 godine dodjeljuje prestižni italijanski sportski list "Tutosport".

Marsijal je titulu preuzeo od Rahima Sterlinga, koji je prošle godine nagrađen kao igrač Liverpula, a ljetos se preselio u Mančester siti.

Glasali su novinari iz 30 najuglednijih medija širom Evrope, uključujući, između ostalih, francuski L'ekip, špansku Marku, engleski Tajms...Za Marsijala je glasao 21 novinar.

Francuski napadač je izabran ispred Kingslija Komana iz Bajerna i defanzivca Arsenala Hektora Beljerina.

"Veoma sam srećan zbog ove nagrade, to je veliko iznenađenje za mene. Radi se o veoma posebnom prizanju, sjajnom poklonu za Božić", rekao je Marsijal za "Tutosport".

"Nagradu bih posvetio navijačima Junajteda, oni su sjajni, nevjerovatni, prate nas na svakoj utakmici i van Mačestera", dodao je francuski fudbaler.

Marsijal je sjajnim igrama ove godine prešao iz Monaka u Mančester junajted (šest golova na 19 mečeva) u transferu vrijednom 50 miliona eura (plus 30 kroz bonuse), a u septembru je debitovao i za A tim reprezentacije Francuske.

On se tako našao u društvu Rahima Sterlinga, Lionela Mesija, Seska Fabregasa, Serhija Agura, Pola Pogbe, Vejna Runija, koji su takođe osvajali pomenutu nagradu.

Bonus video: