Mirni zimski snovi pod Malim brdom

0 komentar(a)
FK Petrovac, Foto: Zoran Đurić
FK Petrovac, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 18.12.2015. 13:26h

Jedan od najstabilnijih crnogorskih prvoligaša je i ove polusezone opravdao tu ulogu. I nakon skoro kompletno promijenjenog igračkog kadra, te brojnih turbulencija, fudbaleri Petrovca su uspješno okončali još jednu polusezonu.

Možda se računalo na još koji bod, ali kada se sve sabere, utisak nije loš....

"Moramo biti zadovoljni onim što je urađeno. Nakon nekoliko sezona, u ovoj smo se odlučili za rekonstrukciju ekipe. Takve drastične igračke promjene često sa sobom u prvi mah ne donesu i željeni rezultat. Ali, mi smo u tome uspjeli. Ostaje žal za nekim mečevima, ali ima vremena za popravni", kaže sportski direktor Petrovca Mitar Mićo Goliš.

Nakon odrađenog prelaznog roka, određeni broj igrača možda i nije opravdao ukazano povjerenje, ili se od njih više očekivalo. Sa druge strane, iz drugog plana iskočilo je nekoliko domaćih fudbalera. Raduje činjeninica da se radi o lokalnim „momcima“.

"Kada smo dovodili igrače, imali smo kao i uvijek jasnu viziju šta od njih očekujemo. Neki su opravdali tu ulogu, drugi pak nisu. Raduje me to što smo se dobrim dijelom polusezone oslonili na domaće snage. Nema sumnje da je otkrovenje šampionata talentovani Kopitović, ali se ne smije zaboraviti ni učinak Savovića, Medigovića i nekih drugih koji već sada predstavljaju našu budućnost", ističe Goliš.

U klubu još uvijek ne razmišljaju o predstojećem prelaznom roku. Ipak, prioritet je stabilno finansiranje i u narednom periodu, kao i oslanjanje na mlađe igrače.

"Nakon brojnih turbulencija koje su svima poznate, napravili smo dogovor sa novim čelnim ljudima Opštine Budva, našeg glavnog finansijera. I iskreno vjerujem da će taj dogovor biti ispoštovan na dobrobit fudbala. Ipak, moramo kao i do sada voditi računa o budžetu. Vjerovatno ćemo morati da se zahvalimo na saradnji nekim starijim, iskusnijim igračima. Oslonićemo se na mlađe snage, iako je još uvijek rano govoriti o pojačanjima", zaključio je zagonetno Goliš.

Bonus video: