Murinju otkaz u Čelsiju! Dolazi Hidink?

Završena je druga era portugalskog trenera Žoze Murinja u Čelsiju, objavio je "BBC". Čelsi je potvrdio saglasni raskid, a tim bi prema britanskim medijima od sjutra trebalo da preuzme Gus Hidink
0 komentar(a)
Žoze Murinjo, Foto: Reuters
Žoze Murinjo, Foto: Reuters
Ažurirano: 17.12.2015. 15:51h

Završena je druga era portugalskog trenera Žoze Murinja u Čelsiju, upravo je objavio "BBC".

Sedam mjeseci od kada je Čelsi osvojio četvrtu titulu prvaka Engleske, a treću pod vođstvom portugalskog trenera, došao je kraj saradnji tvrdi nacionalni britanski medij.

Prema informacijama tog medija, Murinju Čelsi neće platiti 40 miliona odštete, već je kub odlučio da Portugalca drži na platnom spisku do isteka ugovora, i u tom slučaju će "plavce" raskid koštati 12 miliona funti.

Sat od objave BBC-ja, Čelsi je potvrdio informaciju na svom sajtu.

"Rezultatima u ovoj sezoni nikako ne možemo biti zadovoljni. U obostranom interesu je da nam se putevi razdvoje", objavio je Čelsi, uz napomenu da je do raskida došlo uz obostaranu saglasnost.

Prestižni "Telegraf" je upravo objavio da će već sjutra trening prve ekipe Čelsija voditi Holanđanin Gus Hidink, sa kojim se klub dogovorio o saradnji do kraja sezone.

BBC navodi da je Murinjo najuspješniji od svih trenera u istoriji Premijer lige, koji su više od 100 puta bili u ulozi glavnih trenera, pošto je dobio 66 odsto utakmica. Čelsi je vodio u 212 utakmica sa učinkom od 140 pobjeda, 44 remija i 28 poraza.

Bonus video: