Božović: Želimo da nastavimo pobjedničku seriju

"Napravili smo neke rekorde i sve dok ima šanse da to produžavamo treba da uradimo sve što je u našoj moći", kazao je Miodrag Božović
2 komentar(a)
Grof, Foto: FK Crvena zvezda
Grof, Foto: FK Crvena zvezda
Ažurirano: 15.12.2015. 13:47h

Trener Crvene zvezde Miodrag Božović rekao je danas da njegova ekipa želi da nastavi pobjedničku seriju u Super ligi Srbiji i protiv Javora u Ivanjici.

"Nadamo da ćemo nastaviti pobjedničku seriju, napravili smo neke rekorde i sve dok ima šanse da to produžavamo treba da uradimo sve što je u našoj moći. Neće biti lako, jer je Javor dobra ekipa, ali imamo obavezu i prema sebi i prema navijačima da pobijedimo", rekao je Božović novinarima na stadionu Rajko Mitić.

Crvena zvezda sjutra gostuje Javoru u utakmici 22. kola Super lige Srbije.

Crveno-bijeli su prvi na tabeli sa 59 bodova, dok je Javor na sedmoj poziciji sa 30 bodova.

Božović, koji sjutra neće zbog suspenzije moći da vodi ekipu sa klupe, naveo je da ne vjeruje da će gostovanje u Ivanjici biti najteže od početka sezone.

"Vjerovatno neće... Niš je bilo najteže gostovanje, ali u Nišu je teren koliko toliko bio normalan... Sve zavisi od terena. Mi moramo da pokažemo onu glad za pobjedama i onu glad za obaranje rekorda", naveo je Božović.

"To što žele da nas pobijede je sportski, to je normalno. I ja sam kao igrač najviše volio da pobijedim Zvezdu. Ništa se nije promijenilo. Javor ima ekipu koja je pokazala dobar fudbal i normalno da imaju pravo da budu optimisti, pogotovo jer igraju kući", dodao je on.

Na pitanje novinara da li zadovoljan ostvarenim na klupi Zvezde, odnosno da li ekipa osvojila onoliko bodova koliko je planirao, Božović je rekao da "ništa nije planirao" kada je došao u klub.

"Nisam planirao ništa, jer sam bio svjestan u kakvom klubu se nalazim. Ovdje ne može da se planira ništa duže od nedjelju dana. U svakom slučaju, mnogo smo zadovoljni, srećni i ponosni na ono što smo napravili", rekao je Božović.

Novinare je zanimalo i kakav je status Marka Grujića i da li ima istine u navodima medija da su za njega zainteresovani Liverpul i Anderleht, a trener Zvezde je odgovorio u svom stilu.

"Znam isto ko i vi. Čuo sam da ga je (trener Liverpula Jirgen) Klop zvao, ispričali su se na tečnom engleskom. Klop obožava da zove tako po čitav dan", rekao je Božović.

Fudbaler Zvezde Aleksandar Katai naveo je da njegovu ekipu očekuje težak meč u Ivanjici.

"Očekuje nas teška utakmica, Moramo da damo svoj makismim i da nastavimo niz pobeda... Ako uđemo u utakmicu kako treba neće biti problema, ako ne uđemo možda bude i najteže gostovanje", rekao je Katai.

Utakmica izmedju Zvezde i Javora igra se sjutra 15 sati.

Bonus video: