Murinjo kivan na igrače: Izdali su moj rad!

"Prošle sezone sam očigledno uspio da ih podignem na nivo koji je iznad njihovih realnih mogućnosti", kazao je Murinjo
5 komentar(a)
Murinjo, Foto: Reuters
Murinjo, Foto: Reuters
Ažurirano: 15.12.2015. 08:46h

Borba za opstanak - realnost je Čelsija nakon poraza u Lesteru, čak devetog u dosadašnjih 16 kola Premijer lige!

Aktuelni šampion ima samo bod više od Noriča, koji je u zoni ispadanja, a subotnju duel sa Sanderlendom, koji je pretposljednji na tabeli, biće derbi začelja u bukvalnom smislu...

Šta je dočekao Žoze Murinjo, aktuelni prvak Engleske, dvostruki prvak Evrope, jedan od najvećih i najtrofejnijih evropskih trenera...

"Osjećam kao da neki igrači su izdali moj rad, moje kompletno trenersko djelo. Teško je da pobijedite kada neki igrači ne igraju na najvišem nivou, to svi vide. Posebno igrači na najvažnijim pozicijama u timu. Frustrirajuće je gledati igrače u ovakvoj formi".

Između redova, Portugalac je poručio da je on najzaslužniji za titulu osvojenu prošle sezone, a ne fudbaleri.

"Prošle sezone sam očigledno uspio da ih podignem na nivo koji je iznad njihovih realnih mogućnosti. Naravno, ne stavljam sve igrače u isti koš, neki igraju najbolje što mogu", kazao je Murinjo.

Jedna od Murinjovih najvećih zamjerki odnosi se na igru u odbrani.

"Znam da jedan od mojih najboljih kvaliteta jeste da pripremim ekipu i da joj predstavim sve o protivniku. Ne mogu da prihvatim da smo primili onakva dva gola, da se Vardi onako ušunja među dva naša igrača i da Mahrez iz onakve situacije zatrese mrežu".

Bonus video: