LIJEPO MU NA KLUPI “TRI LAVA”

Hodžson namjerava da ostane selektor Engleske i na SP 2018. u Rusiji

0 komentar(a)
Roj Hodžson, Foto: Reuters
Roj Hodžson, Foto: Reuters
Ažurirano: 12.02.2019. 07:50h

Selektor reprezentacije Engleske Roj Hodžson rekao je da ne namjerava da napusti ekipu prije Svjetskog prvenstva u Rusiji 2018. godine.

Hodžson se već 40 godina bavi trenerskim poslom.

"Ako me sada pitate da li sebe vidim na poslu poslije sljedećeg leta, odgovorio bih potvrdno", rekao je 68-godišnji Hodžson, prenijeli su danas britanski mediji.

Hodžson je 2012. godine preuzeo reprezentaciju Engleske, a ugovor sa Fudbalskim savezom isteći će mu po završetku Evropskog prvenstva narednog ljeta u Francuskoj.

"Naredna godina će mi biti 41. na trenerskom poslu i na to sam veoma ponosan. Sada ništa ne mogu da predvidim, ništa osim Evropskog prvenstva, ali sve će zavisiti od toga kako se osjećam", rekao je Hodžson.

Engleski Fudbalski savez (FA) podržaće Hodžsona, ako ekipa ostvari dobar rezultat u Francuskoj.

"Ako ostvarimo dobre rezultate na Evropskom prvenstvu, onda je Hodžson naš čovjek za 2018. godinu", rekao je izvršni direktor Saveza Martin Glen.

Glen je u septembru rekao da Hodžsonu neće biti ponuđen novi ugovor sve do završetka Evropskog prvenstva, kako bi se izbjegla situacija kakva je bila s bivšim selektorom Fabijom Kapelom.

Kapelo je prije Svjetskog prvenstva 2010. godine u Južnoj Africi dobio novi ugovor od FA, ali je Engleska u osmini finala ubjedljivo izgubila od Njemačke sa 1:4.

Hodžson će u Francuskoj predvoditi Englesku na trećem velikom turniru.

Ekipa je 2012. godine na Evropskom prvenstvu u Ukrajini i Poljskoj takmičenje završila u četvrtfinalu, gdje je izgubila od Italije poslije penala, a prošlog ljeta je na Svjetskom prvenstvu u Brazilu takmičenje završila u grupnoj fazi pošto je osvojila samo bod.

Engleska je od tada pobjedila u svakoj takmičarskoj utakmici, a kvalifikacije za Evropsko prvenstvo jedina je završila s maksimalnim učinkom od 10 pobjeda.

Evropsko prvenstvo održaće se od 10. juna do 10. jula u Francuskoj, a Engleska će igrati u Grupi B s Rusijom, Slovačkom i Velsom.

Preporučujemo za Vas