Atletiko stigao Barsu, poraz Reala

Atletiko pobjedom nad starijim bratom sustigao Barsu na čelu, Valensija nije mogla više od boda na gostovanju Ejbaru u debiju trenera Garija Nevila u Primeri. Real izgubio od Viljareala
53 pregleda 0 komentar(a)
Antoan Grizman, Foto: Reuters
Antoan Grizman, Foto: Reuters
Ažurirano: 13.12.2015. 21:38h

Atletiko je slavio, ali je drugi madridski velikan, Real Madrid posrnuo na gostovanju Viljarealu.

Atletiku je pobjeda nad Atletik Bilbaom bila od ogromne važnosti kako bi se izjednačio sa Barselonom na čelu tabele. Ipak stariji brat (Atletiko su osnovali navijači Bilbaa u Madridu, a boje dresova naslijedili su od Sautemptona koji je osnovao Atletik), nije davao nimalo popusta mlađem. Naprotiv! Poveo je Bilbao golom Laporta nakon kornera koji je nevjerovatnim udarcem pod prečku (uz odličnu reakciju Oblaka), izborio fantastični Aric Aduriz.

Ipak, Saul je u finišu poluvremena pogodio nakon kornera i tako se iskupio za lošu rekaciju kod gola gostiju.

Iako je Atletik bio opasniji i na muke stavljao sjajnog Jana Oblaka, domaćin je uzeo tri boda. I to zahvaljujući rezantnim udarcem ljevicom Antoana Grizmana sa 25 metara.

Atletiko može sada da iskoristi učešće Barselone na Svjetskom klupskom prvenstvu da se odlijepi, i napravi pritisak Kataloncima u borbi za titulu.

A Realu se na "Madrigalu" osvetila beskrvna igra u prvom poluvremenu, u kojem je bio srećan da je "žuta podmornica" postigla tek jedan gol. U nastavku je Real propustio brojne šanse, ali je "žuta podmornica" uspjela da sačuva mrežu za prvu pobjedu nad Realom još od maja 2009. godine. Real sada zaostaje pet bodova za vodećim dvojcem.

Valensija nije mogla više od boda na gostovanju Ejbaru u debiju trenera Garija Nevila u Primeri. "Slijepi miševi" su bili na pragu porazu, jer nakon gola Serhia Enrikea, penal za domaćina nije iskoristio Saul Berhon. Valensija je imala i igrača manje na terenu od 63. minuta i isključenja Orbana, ali je David Hunka u finišu pogodio svoju mrežu, pa ikona Mančester junajteda nije izgubila na debiju u ligi, kao što je to bilo protiv Liona u Ligi šampiona na "Mestalji".

Uzbudljiv podnevni duel viđen je u predgrađu Madrida, gdje je napokon proradio golgeterski potencijal Malage. Gosti su gubili do poluvremena, jer je Gera pogodio već na otvaranju utakmice. Ipak, Čarlsu je samo minut trebao na terenu da iz prvog kontakta sa loptom poravna rezultat, da bi preokret nakon nekoliko izglednih šansi svom timu donio Hrvat Duje Čop. Bio je to njegov prvi gol za Malagu. Malaga je ovim bodom izišla iz zone ispadanja.

Rezultati

Rajo - Malaga 1:2 (Gera 6 - Čarls 59, Čop 87)

Eibar - Valensija 1:1 (Enrik 45 - Hunka (autogol) 85)

Atletiko M. - Atletik B. 2:1 (Saul 45+2, Grizman 67 - Laport 27)

Viljareal - Real Madrid 1:0 (Soldado 8)

Subota:

Barselona - Deportivo 2:2 (Mesi 39, Rakitić 62 - Peres 77, Berhantinos 86)

Sevilja - Sporting H. 2:0 (Gameiro (penal) 75, 80)

Selta - Espanjol 1:0 (Aspas 42)

Levante - Granada 1:2 (Simao 66 - Penaranda 50, 88)

Las Palmas - Betis 1:0 (Vilijan Hoze 90+3)

Petak

Hetafe - Sosijedad 1:1

Bonus video: