Agonija Junajteda - "đavoli" izgubili od Bornmuta, Van Gal pred otkazom

Siti, "zajedničkim" golom Turea i Ihenača u 92. minutu, savladao Svonsi, pobjede Votforda i Kristal Palasa
2 komentar(a)
Van Gal, Foto: Reuters
Van Gal, Foto: Reuters
Ažurirano: 12.12.2015. 19:48h

Luis van Gal je definitivno pred otkazom - nakon eliminacije iz Lige šampiona, njegov Mančester junajted poražen je od Bornmuta 2:1.

Holanđanin je pod žestokim kritikama fudbalske javnosti i navijača Junajteda, moguće da će duel sa debitantom biti i njegov posljednji na klupi "đavola".

"Uvijek je razočaravajuće kada ekipa sa vrha tabele izgubi od tima sa dna. Nismo zaslužili da izgubimo, ali događa se da bolji rival ne pobijedi. Nisam navikao da gubim u seriji, ako se dva uzastopna poraza mogu nazvati nekom serijom i ovo jesu teški trenuci i za ekipu i za mene", rekao je Van Gal.

Bornmut, s druge strane, slavi najboljih sedam dana u istoriji kluba. U prošlom kolu, "trešnjice" su savladale i aktuelnog šampiona Čelsi, i to u Londonu.

Bornmut je poveo u drugom minutu, golom Stanislasa, a izjednačio je Felaini u 24. minutu.

Istorijski trijumf debitantu u Premijer ligi donio je Džošua King.

Mančester siti vratio se na vrh Premijer lige, uz utakmicu više od Lestera i Arsenala, nakon spektakularne pobjede nad Svonsijem na "Itihadu" 2:1.

Domaćin je vodio 1:0 do 90. minuta, izjednačio je Svonsi golom Gomisa, a kada je izgledalo da dva boda idu iz Mančestera, Jaja Ture je sa 20-ak metara šutrao, lopta zakačila mladog Nigerijca Kelečija Ihenača na putu ka golu i završila u mreži. Igrao se drugi minut nadoknade.

"Uzeli smo tri boda, a očito je da imamo mnogo problema u igri. Odigrali smo mnogo mečeva sa 13-14 igrača. Dobro je da imamo sedam dana da se oporavimo. Ne želimo da pobjeđujemo na ovakav način, ali bolje i to, nego da smo u posljednjem minutu izgubili dva boda", kazao je Manuel Pelegrini.

Siti ima isti broj bodova kao Lester, a dva više od Arsenala, koji sjutra igra sa Aston Vilom. Lester u ponedjeljak protiv Čelsija. Siti će narednog ponedjeljka gostovati Arsenalu.

Siti je poveo golom Vilfreda Bonija, koji je na "Itihad" došao upravo iz Svonsija, udarcem glavom nakon kornera Navasa, ali nijednog trenutka nije potpuno kontrolisao utakmicu.

Nijednog trenutka Siti, međutim, nije kontrolisao utakmicu, gosti su bili konstantno u igri, a do izjednačenja su stigli u 90. minutu, preko Bafetimbija Gomisa.

Nije, ipak, bilo kasno za domaćina - u posljednjim trenucima utakmice Ture je donio veliku pobjedu Sitiju.

U odličnoj formi je Votford, koji je na stadionu Svjetlosti u Sanderlendu ostvario treću pobjedu u nizu - presudio je Nigerijac Igalo već u četvrtom minutu, desetim golom u šampionatu.

"U prvih 25 minuta imali smo potpuno kontrolu. Kasnije smo se dobro branili, a u finišu bili pod velikim pritiskom. Kao trener, veoma sam zadovoljan, jer smo pokazali odlike dobrog tima - bili smo opasni u napadu, homogeni na sredini, a čvrsti u odbrani, kada je trebalo", rekao je trener Votforda Kike Sančes Flores.

I Kristal Palas je u vrhu, nakon pobjede nad Sautemptonom, takođe 1:0. Joan Kabaj je postigao jedini gol, a sjajno mu je asistirao Bolasi.

U prvom meču 16. kola, Norič i Everton igrali su 1:1.

Golom Lukakua, njegovim 12. u šampionatu, Everton je poveo, a izjednačio je Hulahan početkom drugog poluvremena.

Everton je neporažen šest kola, Norič nije slavio na četiri posljednja meča.

Rezultati

Bornmut - Mančester junajted 2:1

Stanislas 2, King 54. - Felaini 24.

Kristal palas - Sautempton 1:0

Kabaj 38.

Mančester siti - Svonsi 2:1

Boni 26, Ture 90+2. - Gomis 90.

Sanderlend - Votford 0:1

Igalo 4.

Vest Hem - Stouk 0:0

Norič - Everton 1:1

Hulahan 47. - Lukaku 15

Nedjelja: Aston Vila - Arsenal, Liverpul - Vest Bromvič, Totenhem - Njukasl. Ponedjeljak. Lester - Čelsi.

Bonus video: