Sari: Roma je favorit; Garsija: Ne ide mi se na "klanicu"

2 komentar(a)
Sari, Foto: Blitzquotidiano.it
Sari, Foto: Blitzquotidiano.it
Ažurirano: 12.12.2015. 16:00h

Derbi 16. kola Serije A igra se sjutra u Napulju, gdje se sastaju trećeplasirani Napoli (31 bod) i četvrtoplasirana Roma (28), dvije ekipe koje slove za glavne favorite za Skudeto.

Biće to, ujedno, duel dvije najefikasnije ekipe Serije A (Roma 30 golova, Napoli 28).

"Nikad ne gledam kvote, to me ne interesuje, i ne vjerujem da je moja ekipa favorit u ovom meču", kaže trener Napolija Mauricio Sari.

"Roma je mnogo uložila u ekipu u prelaznom roku, i u tom smislu je najvažnija ekipa u Italiji. Ima velike igrače, ona je pravi konkurent Juventusu. Ne može se govoriti o ekipi koja je u krizi, povrede su uticale na neke rezultate. Ali, ponavljam, oni su favoriti", dodao je Sari.

Sa druge strane, trener Rome Rudi Garsija, kome posao "visi" zbog posljednjih loših rezultata, kaže da mnogi u ovom trenutku potcjenjuju njegovu ekipu.

"Po pričama koje čujem, izgleda kao da najlošija ekipa u Seriji A gostuje najboljoj. Meni se ne ide na "klanicu", želimo da pokažemo što možemo", ističe Garsija.

Trener "vučice" najavljuje na sličan način utakmicu kao što je bio slučaj za gradski derbi sa Laciom, u prošlom prvenstvu (25. maja), koji je odlučiovao o direktnom plasmanu u Ligu šampiona, koji je Roma dobila.

"Imamo kvalitet da postignemo gol i pokažemo koliko vrijedimo. U meč ne ulazimo pobijeđeni, imamo najbolji napad u ligi", dodao je Garsija.

Bonus video: