Sud u Lozani odbacio Platinijevu žalbu

0 komentar(a)
Platini_1, Foto: BETA/AP
Platini_1, Foto: BETA/AP
Ažurirano: 11.12.2015. 11:13h

Sud za sportsku arbitražu (CAS) odbacio je žalbu predsjednika Evropske fudbalske unije (UEFA) Mišela Platinija na privremenu suspenziju, saopšteno je danas iz Lozane.

Platini je u oktobru, zajedno sa prvi čovjekom FIFA Sepom Blaterom, suspendovan na 90 dana van fudbala zbog sumnjive isplate od dva miliona franaka, koliko mu je Blater platio za konsultantske poslove, u periodu od 1998. do 2002. godine.

CAS je naveo da je tročlano vijeće sudija jednoglasno odlučilo da odbije Platinijevu žalbu.

Francuz, tako, neće smjeti da bude na sastanku Izvršnog odbora UEFA u petak i dan kasnije na žrijebu za šampionat Evrope u Francuskoj.

CAS je objavio da "privremena suspenzija ne izaziva preveliku štetu za Platinija, ali i da je Etički komitet FIFA ne bi smio produžiti suspenziju u decembru".

Platinijev advokat ranije je odbacio sve optužbe, ali i najavio da postoji namjera da se njegov klijent doživotno udalji iz fudbala.

"Vjeruje u pozitivan ishod ovog slučaja", dodao je pravni zastupnih Platinija.

Bivšem najboljem fudbaleru svijeta suspenzija ističe 5. januara naredne godine i do tada mu je zamrznuta kandidatura za predsjednika FIFA, čiji izbori se održavaju 26. februara.

Bonus video: