Apokalipsa u Humskoj: Kompletna uprava Partizana se povukla!

50 pregleda 8 komentar(a)
Uprava Partizana, Foto: Novosti
Uprava Partizana, Foto: Novosti
Ažurirano: 11.12.2015. 11:32h

Dramatična elliminacija iz Lige Evrope golom u 88. minutu, obezglavila je Partizan, i figurativno i bukvalno.

Neposredno nakon meča sa Augsburgom (1:3), čelnici „crno-bijelih“, na čelu sa predsjednikom Zoranom Popovićem, podnijeli su ostavke.

Time su odgovorili na konstantan pritisak navijača i skandiranja „Uprava napolje“, ali i preduzeli jedini logičan korak.

"Kompletan Upravni odbor juče je podnio ostavku, a danas će to biti zavedeno. U roku od 30 dana biće Skupština kluba", rekao je agenciji Beta generalni direktor Partizana Miloš Vazura.

Liga Evrope je bila jedina slamka za spas sezone „crno-bijelih“, koji u šampionatu Srbije zauzimaju četvrto mjesto sa 24 boda manje od lidera Crvene zvezde.

Partizan će, tako, poslije nepunu godinu, dobiti novu upravu - Zoran Popović i njegova „vlada“ preuzeli su klub 25. decembra 2014. godine, zamijenivši Dragana Đurića i njegov saziv UO...

Pitanje je i šta će biti sa trenerom Ljubinkom Drulovićem, koji je 15. oktobra preuzeo klupu od Zorana Milinkovića.

Drulović se nije pojavio na konferenciji za novinare, a kasnije se ispostavilo da se sastao sa sportskim direktorom kluba Ivicom Ilievim. Navodno, nije se razgovaralo o ostavci, već o tome kako da se „crno-bijeli“ podignu poslije tešškog pada...

"Drulović će sigurno voditi ekipu u naredna dva kola, pa ćemo kada dođe pauza u prvenstvu vidjeti šta dalje. Moguće je i da odluka o treneru sačeka novu upravu. Nova uprava mora da se izabere u narednih 30 radnih dana", rekao je Vazura.

Vazura je rekao da "godina nije bila ni toliko neuspješna".

"Nije uspješna, ali ni neuspješna. Osvojili smo titulu, finansijski stabilizovali klub, redovne su sve isplate. Otišli smo direktno u Ligu Evropa, to je bio veliki uspjeh, niko to nije očekivao od nas. Onda smo svi podigli ljestvicu više, da prezimimo u Evropi poslije 11 godina. Bili smo jako blizu, ali desilo se to što se desilo. Rezultat toga je da je Upravni odbor podnio ostavku", rekao je Vazura.

"Ko je najveći krivac... Uprava je podnijela ostavku tako da imate krivca", dodao je on.

Vazura je naveo da navijači sinoć u razgovoru sa čelnicima kluba nisu tražili ostavke, već rješenja.

"Bili su sinoć tu 10-15 minuta, tražili su od nas rješenja za ovu situaciju. Nisu tražili nikakve ostavke nego rješenje. Upravni odbor se osjetio prozvanim, pa je kolektivno podnio ostavku", rekao je Vazura.

Bonus video: