Čudna jesen Budućnosti: Kad je tim ispred kluba

3 komentar(a)
FK Budućnost, Foto: Filip Roganović
FK Budućnost, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 11.12.2015. 12:44h

Budućnost treća na tabeli Crnogorske lige? Do prije nekoliko godina zvučalo bi kao fijasko...

No, kada se i takav rezultat tretira kao uspjeh, i to kao solidan uspjeh, onda je jasno kakvo je vrijeme došlo za nekadašnji sinonim crnogorskog fudbalala.

Bez upravnog odbora koji se raspao prije osam mjeseci, a nikako da se formira novi, ekipa Miodraga Vukotića završila je prvi dio kao treća na tabeli, u konkurenciji igrački, organizaciono i finansijskih jačih Mladosti i Rudara. Plasirala su se i u polufinale Kupa. Riječju - tim je bio mnogo ispred kluba.

"Uprkos svemu napravili smo izvanredan rezultat, na oba fronta. Da nije bilo poraza u posljednjem kolu od Mladosti, polusezona bi bila perfektna", kaže Vukotić.

Perfektna - u ovim uslovima.

"Jedino za čim žalim jeste činjenica da od početka sezone nismo bili kompletni. Na duže vrijeme smo izgubili Pavićevića i Raičevića, dva vrlo važna igrača, i to na samom početku sezone. Sa njima dvojicom bismo bili mnogo ubojitiji. Pratilo nas je još pehova, naročito pred posljednji meč protiv Mladosti, gdje nismo imali ni Nikača, ni Raspopovića, a Mirković je igrao povrijeđen..."

Slabiji početak sezone Vukotić objašnjava opaskom da je za sve potrebno vrijeme - i ekipi, ali i treneru...

"Pola ekipe je bilo novo; trebalo je vremena da se sve posloži na prvi način. Kako je vrijeme odmicalo vidno smo napredovali, naročito u odbrani, gdje smo strpljivim radom neutralisali greške koje smo pravili na početku. I onda je uslijedila ona impozantna serija bez primljenog gola, i bez poraza", ističe Vukotić.

Nešto više od mjesec dana trebalo je Podgoričanima da se zagriju, a onda su povezali čak devet utakmica bez primljenog gola u oba takmičenja, te čak 15 utakmica bez poraza u Kupu i prvenstvu.

“Zaprijetili” su čak da mogu da se bore za titulu, sve do poraza od Mladosti u posljednjem kolu.

"Prednost Mladosti od 12 bodova je velika, ispred nas je i Rudar, ali nećemo se predavati. Iznad svega, mi moramo da budemo na nivou, a tek onda da se nadamo da će konkurenti gubiti bodove. Svakako da smo mnogo bliži trofeju u Kupu", dodaje Vukotić.

Da bi se ovaj tim Budućnosti borio za trofeje, puno stvari treba da se promijeni.

"Ako želite borbu za trofeje, sve strukture kluba treba da funkcionišu na pravi način. Nadam se da će se klub uskoro konsolidovati, da će se znati ko je gazda, da će igrači znati kome mogu da se obrate u pogledu nekih svojih prava".

Vukotić kaže da mu trebaju pojačanja.

"Prvo treba nadomjestiti povrijeđene igrače, a Raičevića i Pavićevića nećemo imati do kraja sezone. Potrebna su nam pojačanja, posebno u napadu, gdje je Nikač jedini špic, ali i na bočnoj poziciji", zaključuje Vukotić.

Bonus video: