Milan smorio navijače protiv Karpija, Fiorentina prati Inter, Napoli izgubio

4 komentar(a)
Matija Destro, Foto: Beta-AP
Matija Destro, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 06.12.2015. 21:52h

Napoli je posustao, prvi put nakon 13 mečeva u Seriji A, a čak 18 u svim takmičenjima.

Serija je prekinuta u Bolonji - domaćin je pobijedio sa 3:2, vodio je i 3:0, mogao je da slavi i ubjedljivije...

Bio je to loš nastup doskorašnjeg lidera, bez obzira na to što je opet stvorio dovoljno šansi da pobijedi utakmicu.

Ali, i dozvolio je mnogo napadu domaćina koji je već poslije 20 minuta vodio sa dva gola razlike golovima Matije Destra i Luke Rosetinija.

„Azuri” su onda u nastavku dozvolili kontranapad za treći gol (opet Destro, nakon velike greške Pepea Rejne), pa je sve bilo spremno za prekid velikog niza ekipe trenera Mauricija Sarija.

Gonsalo Iguain je nastavio golgetersku seriju, ali ovog puta je bilo kasno - probudio se u 87. i 90. minutu i dao dva majstorska pogotka.

"Podbacili smo, kao da mentalno nismo bili spremni za ovaj meč nakon teške borbe sa Interom", rekao je Sari, a onda se dotakao suđenja:

"Kod prvog gola Bolonje je bila mala greška sudije. Ali, mnogo više smo mi griješili i dozvolili protivniku da nas pobijedi", istakao je popularni „instruktor fudbala”.

Kiks Napolija je znala da iskoristi Fiorentina i vrati se na drugo mjesto.

U Firenci je bez problema savladan Udineze, i opet je radila veza iz bivše Jugoslavije - Marko Badelj je namjestio prvi gol Nikoli Kaliniću, a trijumf je obezbijedio Josip Iličić iz penala. Do kraja se upisao i Argentinac Gonsalo Rodriges.

„Viola” sada ima bod više od Napolija, a jedan manje od Intera koji se poslije samo šest dana vratio na lidersku poziciju.

"Do sada smo pokazali da možemo da budemo na visokom nivou protiv svih", kazao je Paulo Souza, koji je dočekao trijumf nakon dva vezana remija u Seriji A.

A trener kojem trenutno ne ide je Vinćenco Montela.

Sampdorija je izgubila od Sasuola u Đenovi (3:1) i to je Monteli treći poraz u isto toliko mečeva od kada je na klupi zamijenio Valtera Zengu. Udineze (0:1), Milan (1:4) i sada Sasuolo natjerali su navijače Sampa da zvižde novom treneru.

Milan je opet podbacio, iako su navijači pomislili da je trijumf od 4:1 protiv Sampdorije u prošlom kolu najava boljih dana.

Ipak, remi bez golova sa Karpijem, koji ima najgoru odbranu u ligi, dokaz je da su „rosoneri” daleko od nivoa ekipa koja želi da se bori za Skudeto ili za plasman u Ligu šampiona.

Dvije šanse iz prekida su sve što je uradio tim Siniše Mihajlovića na ovom gostovanju, pa je Milan ostao na osmom mjestu...

Rezultati

Karpi - Milan 0:0

Sampdorija - Sasuolo 1:3 (Zukanović 90 - Aćerbi 8, Flokari 27, Pelegrini 39)

Atalanta - Palermo 3:0 (Denis 18, Kerubin 26, De Ron 79)

Fiorentina - Udineze 3:0 (Kalinić 26, Iličić (penal) 62, Rodriges 86)

Frozinone - Kjevo 0:2 (Paloski (penal) 89, Međorini 90+3)

Verona - Empoli 0:1 (Kosta 61)

Bolonja - Napoli 3:2 (Destro 14, 60, Rosetini 21 - Iguain 87, 90)

Subota

Inter - Đenova 1:0

Torino - Roma 1:1

Petak

Lacio - Juventus 0:2

Tabela

Bonus video: