Šubert nanio prvi poraz Gvardioli, "Milioneri" spasili pobjedu u nadoknadi

Velike kadrovske probleme aktuelnog prvaka i lidera, znalački je iskoristila Borusija Menhengladbah da na svom terenu u 15. kolu nanese prvi poraz Bajernu. Borusija Dortmund umalo u nadoknadi ispustila pobjedu
0 komentar(a)
Lars Štindl, Foto: Reuters
Lars Štindl, Foto: Reuters
Ažurirano: 05.12.2015. 19:45h

Seriji nepobjedivosti Bajerna došao je kraj. Velike kadrovske probleme aktuelnog prvaka i lidera, znalački je iskoristila Borusija Menhengladbah da na svom terenu u 15. kolu nanese prvi poraz Bajernu.

A junak preporoda Menhengladbaha, Andre Šubert, tako je ostao jedini neporaženi trener, jer na svom kontu ima osam pobjeda i dva remija. Ekipu je Šubert preuzeo nakon pet startnih poraza.

A bez Daglasa Koste, Alabe, Gecea, Robena.., jedino što u porazu može da raduje trenera Bajerna, Pepa Gvardioplu je uspješan povratak Franka Riberija, koji je pauzirao od marta, a za prvi gol ove sezone bilo mu je dovoljno svega pet minuta (u 75. minutu je zamijenio Roberta Levandovskog, koji ni treću utakmicu u Bundesligi zaredom nije postigao gol).

Danas se u strijelce nije upisao ni Gabonac Pjer Emerik Obamejang, ali je Borusija Dortmund ipak slavila u Volfsburgu. I to na nevjerovatan način, iako je do sudijske nadoknade vodila golom marka Rojsa na asistenciju Mhitarjana.

"Vukovi" su, međutim, iskoristili penal u prvom minutu sudijske nadoknade, ali derbi ipak nije okončan podjelom bodova. Jermenac Henrih Mhitarjan je opet bio asistent, a Japanac Kagava strijelac za prilazak "milionera" vodećem Bajernu na pet bodova zaosatka.

Rezultati: Borusija M. - Bajern 3:0 (Vendt 54, Štindl 66, Džonson 68 - Riberi 81)

Hamburger - Majnc 1:3 (Samperio 16, 51, Klemens 76 - Đuru 90)

Herta - Bajer 2:1 (Darida 7, Bruks 60 - Ćićarito 29)

Ingolštat - Hofenhajm 1:1 (Rodžer 66 - Ut 90+6))

Keln - Augsburg 0:1 (Bobadilja 64)

Volfsburg - Boruisija 1:2 (Rodriges (penal) 90+1 - Rojs 32, Kagava 90+3).

Nedjelja: Štutgart - Verder (15.30 h), Ajntraht - Darmštat (17.30 h).

Petak: Šalke - Hanover 3:1

Bonus video: